EEN OPLEIDING KIEZEN VANUIT HUIS, HOE DOE JE DAT?

Misschien ken je zelf wel iemand die nu in het laatste jaar van de middelbare school zit en na de zomervakantie aan een opleiding wil beginnen. Hoe maakt zo iemand in deze tijd een studiekeuze?

ONLINE OPEN AVOND

Op 7 april was de open avond van de HvA. In plaats van de HvA-locatie, bezochten geïnteresseerden de webinars waarin docenten en studenten voorlichting gaven over hun opleiding. Gesprekken werden gevoerd via de chat en de telefoon. Organisatorisch een flinke operatie: in hoog tempo werden vanuit huis voorlichtingsteams samengesteld, online programma’s ontwikkeld, virtual classrooms ingericht, technische ondersteuning geboden en campagne gevoerd. 433 geïnteresseerden meldden zich aan om zich te oriënteren op een opleiding van FMR en zijn daarmee een stap verder in het maken van een passende studiekeuze. Toevallig zijn vlak voor de landelijke maatregelen een online rondleiding door het Muller-Lulofshuis en Wibauthuis gemaakt, die nu goed van pas komen.

MEELOPEN

Als scholier of mbo-student letterlijk een dag met een HvA-student meelopen om te ervaren hoe het er op de opleiding aan toe gaat, is uiteraard niet mogelijk nu er geen onderwijs op locatie is. Maar meelopen kan ook online. Via het Instagram-account van de HvA gaf Bestuurskunde-student Megan vorige week nog uitleg over haar opleiding en beantwoordde zij als ervaringsdeskundige allerlei vragen van geïnteresseerden, waarbij deze antwoorden voor alle 6.700 volgers zichtbaar zijn. Naast Bestuurskunde bieden ook HBO-Rechten, Social Work en Toegepaste Psychologie online meelopen aan. De HvA biedt online meelopen al langer aan en komt nu extra goed van pas. Kijk hier de Instagram Story terug waarin Megan vertelt over Bestuurskunde.

PROEFSTUDEREN

Naar de HvA komen om samen met andere geïnteresseerden de opleiding die je op het oog hebt beter te leren kennen zit er nu niet in. Sociaal Juridische Dienstverlening zet het proefstuderen daarom om in een online variant. Net als HBO-Rechten, waar het al mogelijk was om online proefstuderen op een zelfgekozen moment te volgen. Sinds de online open avond van 7 april biedt ook Toegepaste Psychologie online proefstuderen aan. Nieuwsgierig? Bekijk het online proefstuderen van HBO-Rechten of Toegepaste Psychologie.