Welkom bij de Bibliotheek

Vragen?

Wereldwijd is er aandacht voor open wetenschap en open publicaties. De vraag naar ondersteuning bij het organiseren hiervan neemt toe. Binnen de Bibliotheek zien wij het als onze rol om hierop in te spelen en voorvechter te zijn van open kennisverspreiding, verbinding binnen de kennisinstellingen HvA en UvA, en het vergroten van de zichtbaarheid van onderwijs, onderzoek en erfgoed. Bovendien is het onze ambitie om een herkenbare en gewaardeerde ondersteuner én partner voor jou te zijn op het gebied van onderwijs- en onderzoekondersteuning.

Binnen onderwijs en onderzoek gaat het om informatie. Wat is een belangrijke bron om betrouwbare informatie vandaan te halen? De Bibliotheek. Niet alleen om boeken en tijdschriften te lenen en databanken te raadplegen, maar ook om advies te krijgen. Bijvoorbeeld over auteursrecht, research datamanagement of hoe en waar jij je onderzoek het beste (open) kunt publiceren. Of over het efficiënt opnemen van allerlei bronnen - van literatuur tot afbeeldingen en video’s - in je lesmateriaal. Daarnaast werkt de Bibliotheek aan allerlei koppelingen tussen systemen, zodat jij weer een stap verder komt met je onderzoek en onderwijs.

Op deze campagnesite lees je interviews met docenten, onderzoekers en ondersteunend personeel aan de HvA. Via hun verhalen maken we inzichtelijk waar de Bibliotheek zich zoal mee bezighoudt en op welke onderwerpen jij expertise van ons mag verwachten. Zijn het zaken die je elke dag voorbij ziet komen? Misschien niet. Maar weet dat wij bij de Bibliotheek er elke dag voor je zijn. Online én offline. Samen brengen we kennis verder.

Veel leesplezier!

Gerdie Limonard Hoofd Bibliotheek HvA