Faculteit Gezondheid Instroomcijfers september 2020

Lees hier de belangrijkste feiten over de instroom van 2020 voor de faculteit Gezondheid. Met dit magazine bieden we jaarlijks een visuele blik op de gerealiseerde instroomcijfers alsmede de achtergrondinformatie bij deze cijfers.

Inschrijfaantallen

1.417 studenten

1.302 voltijd studenten

115 deeltijd studenten

37 master studenten

Marktaandeel

Het marktaandeel van de faculteit Gezondheid is per opleiding zeer veranderlijk geweest in 2020 ten opzichte van vorige jaren.

De exacte cijfers en percentages vind je hieronder.

Ander nieuws

In 2020 is de nieuwe Verpleegkunde Master Critical Care opgezet, de master zal in 2021 van start gaan.

De inschrijfdatum voor opleidingen in 2020 is van 1 mei naar 1 juni verplaatst.

Gemiddeld is er 15,7% groei aangetoond in de internationale interesse in de faculteit.

Open Dagen

Door de coronacrisis werd het per maart 2020 niet meer mogelijk om de open dagen op locatie te organiseren. De open dagen zijn daarom omgezet naar online varianten. Docenten en studenten van de opleidingen bieden verschillende online live presentaties om de prangende vragen van onze studiekiezers (en hun ouders) te beantwoorden.

Proefstuderen

Net als de open dagen kon per maart 2020 ook het proefstuderen op locatie geen doorgang vinden. Het resultaat hiervan was de introductie van het online proefstuderen. Studiekiezers melden zich aan voor een dagdeel online proefstuderen en volgen een live online theorie- en/of praktijkles. Dit biedt ook de mogelijkeheid om vragen te stellen aan docenten en studenten.

Online studiekeuzecheck

Net als de overige activiteiten werd door de coronacrisis ook de verplichte studiekeuzecheck (skc) volledig online uitgevoerd. Uiteindelijk heeft 85% van de deelnemers een positief advies ontvangen en heeft 77% zich na het doorlopen van de skc, ingeschreven.

Vragen?

Heb je vragen over de rapportage? Neem contact op de Instroomcoördinator via instroomfg@hva.nl.