door Vanessa Anakwa, Anisha Harnam, Dilara Delen

'Zowel een ik als wij cultuur vind ik fijn. Wanneer het puntje op paaltje aankomt vind ik dat wij als 1 groep 1 gemeenschap er voor elkaar moeten zijn. Tenslotte zijn wij allemaal mensen die hulpbehoevend zijn. Het is wel belangrijk om jezelf wanneer het moet weet los te koppelen van de rest. Op het moment dat je ergens naar leeft omwille van wat anderen van je denken zal het niet de goeie kant op gaan vind ik.

Als ik om mij heen kijk kan ik niet gelijk zeggen dat ik zie dat moslims elkaar helpen. Iedereen doet wel zijn of haar best maar uiteindelijk is iedereen bezig zichzelf te redden. Het zou mooi zijn als iedereen ongeacht geloof naar elkaar kan kijken zonder elkaar te oordelen.'

De islam vanuit de belevenis van S. (28 jaar)

De islam vanuit de belevenis van C. (7 jaar)

'Ik doe sinds kort mee met de ramadan. Daarnaast ga ik naar de moskee in het weekend om meer te leren over de Islam. Tijdens de ramadan help ik mijn moeder en mijn oma vaak met koken. Ik vind die leuk en dit geeft mij het gevoel dat ik echt aan het helpen ben.

Vanuit de moskee en de lessen die ik daar volg leer ik dat je als moslim iedereen moet helpen en altijd lief voor elkaar moet zijn. Het maakt dan niet uit hoe oud of jong je bent, je hoort elkaar te helpen als zij dit nodig hebben.

Ook is het belangrijk dat je als moslim je houdt aan de vijf gebedsmomenten, dit zorgt voor een band tussen mij en Allah.