UPDATE MS TEAMS

Door key-users Annelies van Wendel de Joode, Masja Veerman en Martijn Pool

msteams-sw@hva.nl

Sinds de start van het studiejaar is er via verschillende wegen al (nieuwe informatie) gedeeld over MS Teams. Bij deze de belangrijkste info nogmaals op een rij: 1. Wil je meer weten over MS Teams en wat je ermee kunt? Kijk op de A-Z lijst.

2. Wil je een team aanvragen? Stuur een ingevuld aanvraagformulier naar msteams-sw@hva.nl.

3. Onze collega's Joep en Michiel hebben twee zeer bruikbare documenten samengesteld. Een document over het gebruik van de 49 schermen in MS Teams en een document over oa het synchroniseren van Outlook en breakoutrooms. Wij adviseren om deze in ieder geval door te lezen!

4. Deze week hebben jullie een e-mail ontvangen van ons over MS Teams en de V:schijf. Lees deze goed door en kijk met jouw team wanneer jullie overgaan. Wij zijn ons aan het voorbereiden, zodat we jullie zo goed mogelijk kunnen adviseren en begeleiden. Zodat vanaf 1 december jouw bestanden op de juiste plek staan in MS Teams en je van daaruit kan werken.

5. FMR heeft kennisclips gemaakt voor de belangrijkste functies van MS Teams. Klik hier om ze te bekijken!

6. FAQ1: doet het geluid het niet als je een filmpje laat zien tijdens de les? Zet dan bij het schermdelen als je kiest voor welk scherm je deelt het vinkje 'Audio Toevoegen' aan. Dan zou het moeten werken normaal gesproken!

7. FAQ2: Studenten komen niet omhoog als ik hun e-mailadres invul en als ze mee doen aan de les, kunnen ze alleen deelnemen als gast en hebben minder functies. Hoe kan dit?

Zodra studenten zich aanmelden bij de HvA, krijgen ze een HvA-account met studentnummer, e-mailadres en alles wat erbij hoort. Ze mogen echter pas gebruik maken van downloadbare software via de HvA, als ze definitief staan ingeschreven. Deze luxes zijn alleen bedoeld voor studenten die ook echt bij ons studeren.

Pas als ze definitief staan ingeschreven krijgen ze dus als het ware een account voor Microsoft en Teams. Als je een nieuwe vergadering inplant via Agenda in Teams kan je hier alleen studenten vinden met een Microsoft account via de HvA. Je vindt daar dus alleen studenten wiens inschrijving definitief is en daardoor een actief account hebben voor Teams.

Je kunt studenten die nog niet definitief staan ingeschreven wel uitnodigen via dezelfde weg, alleen moet je dan hun gehele (HvA) e-mailadres intikken. Omdat ze via dit e-mailadres nog geen Teamsaccount hebben, worden ze op deze manier uitgenodigd als Gast. Gasten hebben niet dezelfde ervaring als anderen. Onder andere tijdens het videovergaderen hebben zij de "oude" stijl, zie mijn screenshot hieronder. Dat betekent dat zij inderdaad geen 49 schermen kunnen zien. De docent ziet dat zo'n student Gast is omdat er dan Gast achter de naam staat in de vergadering.

Heb je nu nog een vraag? Stuur een e-mail naar msteams-sw@hva.nl!

Wil je dat een key-user even aansluit bij een overleg van jouw team voor een snelle crashcourse en om vragen te stellen, nodig ons vooral uit!