NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 10, 2020-2021

“Every day may not be good... but there’s something good in every day.” - Alice Morse Earle

Bovenstaande quote hebben we vorige week gebruikt in het voorwoord van de redactie bij de tweede editie van het Social Work Stars Studentmagazine. En hij is sindsdien nog meer van waarde geworden voor mijzelf. We leven op dit moment in een unieke en ingewikkelde tijd (een avondklok? rellen?), waarbij de vooruitzichten op meer samenkomen en de vrijheid die we hierin ervaren steeds langer uitgesteld moeten worden. En de onrust, ontvredenheid en verdeeldheid in de maatschappij lijkt alleen maar toe te nemen.

Dus het is belangrijk om in elke dag iets goeds te blijven zien. Want dat is er natuurlijk ook nog steeds! Mijn oudste zoontje is vorige week vier geworden en start zijn schoolcarriere nu online met elke dag voorlezen door de juf. Toen we dit uitlegden zei hij: 'Dus ik begin school thuis? Achter de computer? En ik hoef niet naar school? Dat vind ik echt heel leuk!' Voor wat relativering (haha!) en het liet mij ook weer zien hoe speciaal het ook is dat je zoveel thuis bent met je kinderen en gezin. Want soms wil ik ze achter het behang plakken (en zij mij)!

In deze nieuwsbrief: een Goed Nieuws Flits van Sibel, aankondigingen van bijeenkomsten van SESI x Keti Koti tafel en Cultuur en Creativiteit Social Work, kun je nieuwe collega Sabine Septer iets beter leren kennen en nog veel meer!

Hopelijk geeft deze nieuwsbrief weer wat positieve energie en inspiratie of op zijn minst leesplezier!

Namens de redactie, Martijn