GOED NIEUWS FLITS!

In deze tijden waarin het nieuws vaak negatiever is dan we zouden willen en daardoor positiviteit nog belangrijker is, willen we graag een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief introduceren: de GOED NIEUWS FLITS!

Dit om ook de focus te leggen op wat wel goed gaat! En we horen dit graag van jullie! Dus denk aan een mooi moment met een student, een persoonlijk hoogtepunt, iets wat je met je team bereikt hebt of geleerd.

Alles kan, als het maar goed nieuws is of een glimlach op ons gezicht kan brengen! Stuur het naar redactiesw@hva.nl

DEZE WEEK: SIBEL IS TROTS OP HAAR STUDENTEN

'Ik heb een groepje studenten opgeleid om vanuit ervaringsdeskundigheid trainingen aan docenten te geven over diversiteit en inclusie. Ze hebben al meerdere trainingen gegeven. De training is bijzonder omdat studenten hun eigen verhaal en ervaring vertellen. Het is zo'n succes dat er een wachtlijst is. We hebben weer twee nieuwe dagen ingepland voor de wachtlijst. Ook is onze training opgenomen in de BDB cursus en hebben de studenten 18 januari een training gegeven aan de medewerkers van de HvA Academie. In april zijn zij gevraagd voor het symposium dat georganiseerd wordt door TP. Zou leuk zijn om dit onder de aandacht te brengen.'

EEN REACTIE VAN EEN DEELNEMER “Er gaat zoveel liefde en begrip uit van wat jullie willen bewerkstelliggen. Dat heb ik als student niet alleen heel erg gemist, maar zelfs als docent blijft het een moeilijk thema om mee te maken te hebben. Ik ben het onderwijs ingegaan (o.a.) om er wat aan te doen en studenten de ervaring te geven dat ze erbij horen…. Dus jullie doen het misschien voor de docenten om van te leren en voor de studenten om te kunnen delen van kennis enzo, maar ik voel mij dankzij jullie workshop opeens een student die ook wel begrepen had willen worden. Het was zalvend ook. Dank jullie wel. Nou, ik ga even een glaasje water drinken en weer door-les wacht niet”.

Hieronder een korte impressie van de training.