MEDEDELINGEN

MEDEDELINGEN

MEDEDELINGEN

SOCIAL WORK STARS STUDENTMAGAZINE #2 IS UIT!

Vorige week is de tweede editie van ons studentmagazine online gegaan en naar alle studenten gestuurd. Het magazine voor, van en over onze studenten! Deze keer weer handige en belangrijke informatie, interviews met Ratiba, Masja, Deen, Lise en nog veel meer inspiratie!

Klik hier om het magazine te bekijken!

OWEN IS GEBOREN

Op 16 januari zijn Yvette (Wittenberg) en Tim de trotse ouders geworden van Owen Ramiro.

Hun kleine boef maakt het goed.

Yvette en Tim, gefeliciteerd met de geboorte van jullie gezin en veel geluk met Owen!

GEZOND THUISWERKEN DOE JE ZO!

Thuiswerken 'zit' er voorlopig nog in. Maar hoe dit je dit verantwoord en zorg je dat je gezond blijft.

Nick Koster (Arbo adviseur Amstelcampus) heeft wat tips en tricks voor je!

VOORBIJ HET STIGMA

HARMEN KAMST & JOHN TER HORST

Voorbij het stigma gaat in op diversiteit en inclusie op het niveau van dagelijkse en ‘gewone’ ontmoetingen tussen client en hulpverlener.

Het beschrijft wat er op zintuigelijk niveau gebeurt tussen jezelf als hulpverlener en de ander. Vervolgens geeft het handvatten en maakt het je bewust van hoe je daarmee om kunt gaan. Het boek biedt een uitgebreide anatomie van een ontmoeting met iemand uit een vreemde leefwereld. Motivatie van Harmen om Voorbij het stigma te schrijven “Ik miste een boek waarin de theorie over innerlijke menselijke processen wordt gekoppeld aan allerlei activerende werkvormen en opdrachten.”

Wil je dit boek bestellen? Klik dan hier

MINOR SOCIAAL PROFESSIONAL IN KUNST EN CULTUUR - RAMON DEKKERS

De afgelopen twee semesters hebben we met succes deze Minor gedraaid. En ondanks Corona heeft dit tot mooie resultaten voor studenten en opdrachtgevers geleid. De Minor Sociaal Professional in Kunst en Cultuur richt zich op het ontwerpen, onderbouwen en uitvoeren van sociaal-artistieke interventies.Dit omdat professionals binnen zorg-, welzijns- en cultuurpraktijken zich steeds sterker bewust zijn dat de inzet van kunst en cultuur bijdraagt aan ontplooiing, welzijn en maatschappelijke participatie van mensen. We hebben studenten gevraagd om te vertellen over de inhoud van de Minor en hun ervaringen over het afgelopen halfjaar te delen. Van hun vaak bevlogen verhaal en de praktijk waarin ze actief waren, hebben we een filmpje gemaakt. En ja, het filmpje mag gebruikt worden voor Minor-voorlichting.

E-MAILADRES VOOR VRAGEN OVER PRAKTIJK AFSTUDEERFASE

Voor studenten en docenten SW 1, 2 en afstudeerfase is er nu een e-mailadres waar alle vragen gesteld kunnen worden over de praktijk van de afstudeerfase: praktijkbureau-sw-afstudeerfase@hva.nl.