KEN JIJ ONZE 'BUITENDOCENTEN' AL?

Aan het begin van dit studiejaar zijn er meer studenten gestart dan verwacht. Als gevolg hiervan zijn er een aantal nieuwe (tijdelijke) collega’s aangesteld. Daarnaast zijn er ook (tijdelijk) docenten aangesteld om zieke collega’s te vervangen. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collega’s? We laten jullie hier nader kennismaken met hen. In deze NB het 'verhaal' van Sabine Septer. Zij start 5 februari a.s.

Wij hebben haar een aantal vragen voorgelegd. Hierop heeft zij onderstaande antwoorden gegeven.

Als je haar binnenkort tegenkomt, heeft ze vast genoeg aanleiding gegeven om met haaar verder in gesprek te gaan.

Sabine Septer

Woont in Amsterdam, werkzaam bij SW vanaf 5 februari 2021, Vak/programma - Beeldende Kunst en Vorming

'Ik woon in de Jordaan met 2 zwarte katers (Bram en Freek), zoon Tijl (16) en man Coen (docent aan het Media College). Mijn eigen achtergrond is o.a. Modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (’96 afgestudeerd), en 1e graads Beeldende Kunst & Vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (2015). Momenteel verdiep ik mij (naast mijn lesgeven op HBO) in Art & Science & Engagement voor de Master Kunsteducatie aan de AHK. Dus eigenlijk ben ik nog steeds niet uitgeleerd wat betreft kunsteducatie! Juist de verbinding met maatschappelijke vraagstukken vind ik hierbij erg interessant. Ik heb dan ook heel veel zin om deze nieuwe uitdaging bij Social Work aan te gaan. Ik hoop jullie na de lockdown ook fysiek te ontmoeten'.

1. Als je deze week opnieuw kon doen, wat zou je anders doen? Meer naar buiten gaan! Ik ben echt een buitenmens, maar heb deze week veel thuis gewerkt en lesgegeven vanachter mijn beeldscherm. Tussendoor had ik best vaker naar buiten kunnen gaan.

2. Ben je een dromer, denker of doener? Alle drie, het ligt aan het doel wat ik wil bereiken. Sommige dingen doe ik uitgebreid research voor, sommige dingen onderzoek ik door te doen. Dromen doe ik heel veel gedurende de dag.

  1. 3. Ben jij een ochtend- of een avondmens?
  2. Een avondmens, in vakanties krijt mijn ‘avondmens zijn’ de ruimte en slaap ik heerlijk uit!

  • 4. Noem één raar ding aan jezelf?

Naast dat ik een perfectionist ben en nogal actief en extrovert kan overkomen, heb ik ook een heel introverte en ontzettend luie kant. Dan ben ik helemaal zen, mindful en als Poeh Beer: ‘De kunst van het nietsdoen’. Beide kanten kunnen tot het uiterste gaan.

5. Voor wie zou jij een fanclub oprichten? Amanda Gorman, voor hoe deze jongedame met haar poëtische voordracht de regeringsleiders en wereld heeft weten te raken! “The Hill We Climb” tijdens de inauguratie van Biden. Overigens een mooi voorbeeld van hoe kunst kan verbinden en tot kritisch denken kan aanzetten.

6. Wat is je favoriete vervoersmiddel? De fiets! We hebben geen auto en hebben ook last van vliegschaamte, dus trein en fiets zijn favoriet. Ik fiets ook graag naar Monnickendam en Bloemendaal, gewoon met oude sportfiets van Marktplaats.

7. Wat brengt een lach op jouw gezicht?

Genietende kinderen, jongeren, ouderen en honden in de natuur (park, strand etc.)