NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 11, 2020-2021

Ben jij al om?

We hebben sneeuwstorm ‘Darcy’ net achter de rug en zitten voorlopig nog wel even in deze schitterende ‘witte wereld’. Misschien is het nu niet helemaal het juiste moment om 'om te gaan'. Het is niet onmogelijk maar hoort toch meer bij een 'frisse neus’ dan bij een ‘freezing nose’ halen. Waar heeft ze het nu toch over? hoor ik jullie denken. Ik heb het over ‘het ommetje’ dat heel Nederland ondertussen dagelijks maakt. Begonnen als het halen van een ‘frisse neus’ voor thuiswerkers. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een nationale dagelijkse bezigheid. Als je ’s avonds na het eten (wel voor 21.00 uur!) een rondje loopt in de buurt loop je nooit meer alleen.

Het dagelijkse ommetje wordt vaak ook gebruikt om de sociale contacten een beetje bij te houden en de goede gesprekken te hebben die je anders bij een goed glas wijn hebt. Dat laatste willen we natuurlijk allemaal weer, maar is nu even niet anders. En zo slaan we gelijk twee vliegen in één klap.

Waar voor Corona ‘het zitten’ nog het ‘nieuwe roken’ was, komen we nu goed weg met ons dagelijkse ommetje.

Dus ……ben je al om of wil je om? Start vandaag nog met je ommetje. Niets houdt je nu nog tegen, het is gezond, gezellig en sociaal!

WE ARE – WE ARE – WE ARE SOCIAL WORK

Verder in deze nieuwsbrief: informatie over de mogelijkheden van afronden van of overstappen naar een opleiding in het cluster SW en over de instroom afstudeerfase SW. In de Goed Nieuws Flits nemen we een kijkje in het leven van onze collega Niek Putman en kan je online aanwezig zijn bij de verdediging van het proefschrift van oudcollega Max Huber. En ... ook in deze NB gaan we nog even verder over ommetjes.

Veel leesplezier! Namens de redactie, Heleen