NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 12, 2020-2021

Je stem laten horen, hoe doe je dat? 17 maart is het weer zover. Wij mogen onze stem uitbrengen voor de tweede kamer verkiezingen. Iets wat voor de meesten van ons volwassenen vanzelfsprekend is en waar wij tijd voor hebben gehad om ‘in te groeien’, met elkaar over te praten en praktijkervaring op te doen. Maar stel je voor, je bent net 18 geworden en je mag voor de eerste keer stemmen. Je bent nu ‘volwassen’, je moet je eigen ziektekostenverzekering regelen, je mag je inschrijven voor een woning en bent het zoveelste nummertje op de jarenlange Amsterdamse woning wachtlijst. Maar je kunt je vrienden of mensen die je hier meer over kunnen vertellen vanwege corona niet spreken. Wat doe je dan? Hoe laat je je informeren om tot je stem te komen en wie is er bereid om naar je te luisteren?

Nieuw in de nieuwsbrief is onze Social Work Column. In deze column bijt Sebastian het spits af en neemt je mee in de wereld van de jongeren tijdens de corona tijd.

Verder in deze nieuwsbrief: stelt kernteam relatiebeheer zich aan je voor, hebben we een terugblik op de praktijkmarkt, passeren een aantal vacatures de revue, kan je de 100 dagen monitor bekijken en kan je je inschrijven voor trainingen bij Dock20.

Veel leesplezier en succes met je stem uitbrengen! Namens de redactie, Sabina