NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 13, 2020-2021

Nieuw

Nieuw had voor mij primair een positieve connotatie. Nieuwheid in grote en kleine mate. Nieuwe vrienden gemaakt, nieuw restaurant ontdekt, nieuw project samen afgerond, nieuwe eerstejaars studenten, nieuwe Nederlanders, nieuwe schoenen, nieuwe broodjeszaak om de hoek.

Maar sinds de term 'nieuwe normaal' in ons leven is gekomen, met social distancing, thuiswerken, thuis onderwijs, avondklok, gesloten horeca en mkb, en alle gevolgen die dit voor jong en oud heeft, heeft nieuw zijn positieve glans een beetje verloren. Ik hoop dat de 'nieuwe normaal' als corona onder controle is, weer wat aan glans wint doordat er daadwerkelijk iets verandert in de wereld. Laten we het goede oude meenemen en aanvullen met het goede nieuwe.

Ik merk de laatste tijd dat er een combinatie van nieuw en oud in mijn huidige leven is geslopen die veel voldoening geeft. Tijdens mijn Ommetje ontdek ik nieuwe plekken in Amsterdam Noord, merk ik dat mijn oudste vrienden belangrijker zijn dan ooit, ben ik bij elk nieuw woordje wat mijn jongste zoontje zegt (hij zegt nu de naam van zijn broer!) en kook ik oude keukenklassiekers van mijn moeder in het weekend.

Deze editie van onze nieuwsbrief lijkt deze combinatie ook ingeslopen te zijn. Na opbouwende kritiek van mijn professionele wederhelft Cecilia, die de cover saai vond, hebben we een nieuwe achtergrond afbeelding (@Cecilia, beter?). Daarnaast ook een nieuw vast item: Lise Licht Uit. En is er weer een pagina voor Fun & Fit @Social Work.

Maar 'oude' items zoals de Mededelingen, MS Teams Update, Goed Nieuws Flits en update van de Bibliotheek staan er ook weer in.

Een combinatie van 'nieuw' en 'oud'. Een ideale combinatie.

Veel leesplezier! Namens de redactie, Martijn