HvA doet mee aan de landelijke

HBO SDG-Challenge

SDG staat voor Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Deze doelen zijn gesteld om klimaatverandering tegen te gaan en de ongelijkheid in de wereld te verminderen. Het doel van de SDG-Challenge* is om studenten en organisaties te verbinden en te mobiliseren om samen te werken aan de SDG’s. Aan deze SDG-Challenge doen in totaal 10 hogescholen mee.

Tijdens deze landelijke SDG-Challenge werken studenten aan een vraagstuk dat bijdraagt aan de SDG’s. In interdisciplinaire teams gaan ze aan de slag als sustainability consultant en werken ze aan duurzaamheidsuitdagingen van organisaties, waarbij het maken van impact op de SDG’s centraal staat. Hiermee gaat de HvA verbinding aan met het werkveld, op basis van onze 3D’s.

Na aanmelding worden studenten geselecteerd op basis van hun vaardigheden en gekoppeld aan een case en organisatie. Er is plek voor 15 studenten en 1 medewerker. Op de finale op 17 juni presenteren de teams hun oplossingen aan de organisaties en een jury.

Motiveer en inspireer je studenten om na te denken over de wereld van morgen die we samen creëren door hen mee te laten doen aan deze SDG-Challenge!

Meer informatie over deelname is te vinden op https://uas.sdg-challenge.com/.

Deadline voor registratie is 2 april 2021

Heb je vragen over de SDG-Challenge dan kan je bij Tuanh Lam (t.lam@hva.nl) of Barbara Blokpoel (b.blokpoel@hva.nl) van het Centre for Economic Transformation terecht.

*De SDG-Challenge is een extracurriculaire activiteit voor alle studenten van HvA, en de voertaal is Engels.