NIEUWS VAN DE BIBLIOTHEEK

Flinke verruiming van de auteursrechtenregeling

Voor je het weet is het weer tijd om Brightspace te vullen met nieuw studiemateriaal, met alle bijbehorende kopzorgen over auteursrechten. Maar we hebben goed nieuws!

Afgelopen februari hebben de hogescholen met de uitgevers een nieuwe overeenkomst afgesloten die de mogelijkheden voor docenten flink verruimt. Onze “bibliotheekonderhandelaars” hebben een flinke vinger in deze pap gehad, dus daar zijn we best trots op!

Een van de meest in het oog springende veranderingen: je mag nu veel meer vrij plaatsen: maximaal 50 pagina’s uit iedere publicatie, met een maximum van 25% per publicatie. Ook heb je nu, met een maximum van 50 afbeeldingen, veel ruimere mogelijkheden om je presentaties te verrijken. Voor alles geldt natuurlijk wel: vermeld je bronnen!

Meer over de nieuwe regeling, die niet voor niets de Easy Access-regeling heet, lees je op onze website: https://www.hva.nl/bibliotheek/gedeelde-content/nieuws/2021/03/nieuwe-regeling-auteursrecht-voor-het-hbo-de-easy-access-regeling.html

En wat hebben we zoal nieuw aan digitale boeken en tv-programma’s? Bekijk de update op: https://hva.libguides.com/sw Team FMR van de bibliotheek, Jolanda, Welmoed en Frans