NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 14, 2020-2021

Hongerklop

Wie een beetje thuis is in de wielersport kent de term hongerklop vast wel. Daar is de term een bekend en berucht verschijnsel. Bij een hongerklop is het belangrijk dat je het tekort aan glucose in je lichaam zo snel mogelijk aanvult om je weer energieker te voelen. De oplossing is, je neemt een energiereep en je herstelt.

Mijn hongerklop heeft niets te maken met sportieve inspanning, maar ik heb er wel last van en mijn honger wordt steeds heftiger. Ik heb een hongerklop naar theater en bioscoopbezoek, terrassen en restaurants, shoppen, reizen en nog veel meer. Ik word er soms zelfs ‘hangry’ van. Deze hongerklop los je helaas niet op met het snel weg eten van een energiereep. Maar heeft alles te maken met het vaccinatieplan. En dat is niet zo simpel lijkt het. Davina Michelle zingt het, ‘het duurt te lang’, en ik ervaar het. Deze zomer zou iedereen gevaccineerd moeten zijn, maar ik kan niet geloven dat we dan weer helemaal terug zijn bij ‘normaal’. Maar ..... dan komt op 7 april het bericht dat gewerkt wordt aan een heropening van Nederland. De versoepelingen klinken nog wat onwerkelijk maar zou mijn honger dan toch op korte termijn gestild worden? Een van de versoepelingen is dat, vanaf 26 april, het fysiek onderwijs mogelijk wordt hervat. Eindelijk ook weer perspectief op een studiejaar waar we de studenten weer kunnen verwelkomen in het Wibauthuis. Niets is nog zeker en alles onder voorbehoud, maar ik word er nu al vrolijk van!

Al deze kleine positieve berichten moeten ons leven steeds meer ‘op peil brengen’. Het is net als met de hongerklop, het duurt even voordat het vervelende gevoel uit je lichaam is verdwenen. Maar het is wel in werking gezet, en daar gaat het om!

We zijn, net als de lente, klaar voor een nieuwe start. Ik stel voor dat we het voorjaar dit jaar op 26 april laten beginnen. De terrassen lijken er dan in ieder geval klaar voor om onze honger te stillen en dorst te lessen. Laat het voorjaar maar komen!

In deze editie van onze nieuwsbrief is een nieuwe start ook van toepassing op de terugblik Paaslunch, als start van de SW breaks en natuurlijk ook op de geboorte van Pepijn, zoon van Anke Boerema, op 21 maart jl. Maar ook de overige items zijn zeker weer de moeite waard om te lezen om geïnformeerd te blijven.

Veel leesplezier! Namens de redactie, Heleen