LISE LICHT UIT

door Lise Prikanowski Medewerker Digitale Didactiek

Grade items aanmaken

Zoals beloofd in de vorige nieuwsbrief heb ik wederom iets wat ik graag wil uitlichten, namelijk de Grade items. Ook hiervoor heb ik een mooie video gemaakt die je kunt bekijken door op deze link te klikken. In de video is te zien hoe je een Grade item aanmaakt. Wil je weten waar je een Grade item nu eigenlijk voor nodig hebt en wat alle mogelijkheden zijn? Lees dan vooral even verder.

Grade items geven je de mogelijkheid om cijfers toe te kennen of om Brightspace cijfers te laten uitrekenen op basis van een rubric. Bij het aanmaken van een Grade item is het van belang dat je altijd kiest voor de numeric optie zoals te zien in het filmpje bij 0:45 minuten. Dit is nodig omdat niet alle andere vormen van Grade items aan een opdracht gekoppeld kunnen worden. In de video is te zien hoe een Grade item met cijfer uitkomst wordt gemaakt. Deze is eenvoudig om te zetten naar een Grade item op basis van voldaan/niet voldaan. Dit doe je door tijdens het aanmaken van het Grade item in het dropdown menu niet voor de default scoring van 0-10 met 1 decimaal te kiezen maar voor de optie voldaan/niet voldaan. Grade items zijn van belang om ervoor te zorgen dat alle cijfers goed worden weergegeven in het Gradebook.

Om dit overzichtelijk te maken kan je gebruik maken van categorie├źn maar dit heeft invloed op de weging van het cijfer. Wanneer er sprake is van veel opdrachten kan dit echter erg handig zijn. Wil je hier gebruik van maken neem dan gerust even contact met me op via een mailtje of door een berichtje te sturen via Teams. Ik kijk graag met je mee!

Wanneer je een Grade item hebt aangemaakt ben je nog niet klaar. Net als bij een rubric moet deze nog aan een opdracht gekoppeld worden. Hoe je dit doet zie je in de volgende nieuwsbrief!