CORONA UPDATE

Dinsdagavond heeft het demissionair kabinet tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat er iets meer ruimte komt voor het hoger onderwijs. Vanaf 28 april a.s. mogen studenten en medewerkers weer enkele uren per week naar de onderwijslocaties. Een moment waarnaar we waarschijnlijk allemaal hebben uitgekeken.

Er is hierover een e-mailbericht verstuurd naar jullie vanuit het College van Bestuur en een update geplaatst op de site van de HvA. Hierin staat oa algemene informatie, over de corona regels in de gebouwen en de zelftesten.

Klik hier voor het bericht vanuit het College van Bestuur.

Klik hier voor de corona update op de site van de HvA.

Wat betekent dit voor ons en onze studenten? Hoe gaan wij weer gedeeltelijk over naar fysiek?

In een eerder stadium hebben we gesprekken gevoerd over hoe weer gedeeltelijk fysiek onderwijs te geven. Toen hebben we ervoor gekozen om na de meivakantie weer gebruik te maken van de mogelijkheid om fysiek onderwijs te geven als deze versoepeling door zou gaan (alleen de AD is al eerder offline begonnen). Verder hebben we toen in onderling overleg keuzes gemaakt voor welk onderwijs fysiek gegeven gaat worden en welk onderwijs online blijft.

Het rooster vanaf 10 mei is op dit moment zichtbaar en hierin is te zien welk onderwijs weer fysiek gegeven kan worden en in welk lokaal.

We gaan er vanuit dat jullie gebruik maken van de mogelijkheid om weer fysiek onderwijs te geven.

We gaan er vanuit dat jullie gebruik maken van de mogelijkheid om weer fysiek onderwijs te geven. Om de werkomgeving voor alle studenten en medewerkers zo veilig mogelijk te maken, verzoeken wij studenten en medewerkers dat zij voordat ze naar de HvA toekomen een zelftest doen. Zelftesten worden via SURF gratis beschikbaar gemaakt. Meer info over vanaf wanneer en hoe volgt zo spoedig mogelijk via de corona updates. Let op dat zelftesten minder betrouwbaar zijn. Verder blijft de regel “bij klachten blijf thuis en maak een afspraak bij de GGD”.

Mocht je toch besluiten om jouw onderwijs online te willen blijven geven dan is deze keuze vanzelfsprekend aan jou.

Het is belangrijk dat jullie zelf op tijd communiceren met jullie studenten via e-mail of Brightspace over hoe het onderwijs er vanaf 10 mei uit gaat zien. Kernteam Communicatie informeert de studenten vandaag ook via het Studentmagazine en Brightspace.

Als je de lokalen toch niet wil gebruiken, laat dit weten aan Kernteam Onderwijslogistiek (owl-sw@hva.nl). Dan kunnen die aan andere collega's nog toegewezen worden.

Vragen? Stel deze ook aan Kernteam Onderwijslogistiek (owl-sw@hva.nl).

Hopelijk tot snel op onze vierde verdieping!

Kijk op onze Start Studiejaar pagina!