NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 15, 2020-2021

Kwetsbaar en verantwoordelijk

Deze week brengen we niet alleen deze nieuwsbrief uit maar staat het derde studenten magazine Social Work Stars klaar om gepubliceerd te worden. Voor beide mag ik de inleiding schrijven en wat kost het mij deze keer veel moeite. Waarom ben ik zo aan het worstelen om mijn onderwerp te vinden voor iets waar ik zelf initiatiefnemer van ben en zoveel plezier uit haal? Ik realiseer mij dat ik een intense periode achter de rug heb waarbij ik na 21 jaar afscheid van mijn huis in mijn geliefde Amsterdam Noord moest nemen. De impact maakt mij kwetsbaar en ik durf mij simpelweg op papier niet te laten horen, mijn adem is gestokt. Deze kwetsbaarheid voelt ongemakkelijk tegenover de verantwoordelijkheid die ik heb voor het aanleveren van dit stuk.

En dan zie ik van de week, tijdens het wachten op de uitspraak van de rechtszaak van George Floyd, nogmaals de beelden van zijn arrestatie. Hoe hij naar lucht snakt, hoe kwetsbaar hij daar op de grond ligt en hoe hij vecht om zich te laten horen. De wereld heeft massaal zijn stem overgenomen en zijn noodkreet wordt overal gehoord. De jury had een ochtend en middag nodig om in deze beladen zaak, verantwoordelijkheid te nemen en tot, mijn inziens, de enige conclusie te komen. Ik kan weer adem halen.

In deze editie van onze nieuwsbrief delen we ons enthousiasme over de fysieke aanwezigheid op de HvA, vertellen we je via Cas Burgers meer over ArtRocks, blikken we terug op de praktijkmarkt en hebben we nieuws vanuit het werkveld. De overige items zijn ook zeker weer de moeite waard om te lezen en geïnformeerd over te blijven.

Veel leesplezier! Namens de redactie, Sabina