LISE LICHT UIT

door Lise Prikanowski Medewerker Digitale Didactiek

Eigenlijk zou ik deze keer iets vertellen over het koppelen en gebruiken van rubrics en grade items, maar omdat deze nieuwsbrief net voor de meivakantie uitkomt wacht ik daar nog even mee tot de volgende nieuwsbrief. Deze keer heb ik wel iets anders leuks wat ik graag zou willen uitlichten.

De next level learning tool van de HvA

Op https://nextlevellearning.hva.nl/stellingen/ vind je 40 stellingen over onderwijs geven. Deze zijn verdeeld over 5 thema’s: evalueren, organiseren, activeren, delen en verduurzamen. Een voorbeeld van een stelling uit de categorie activeren is: ‘Ik zet leeractiviteiten, en geschikte tools, bewust ook in om te werken aan sociale verbondenheid.’ Wanneer je op deze stelling klikt op de site krijg je meer informatie over het betreffende onderwerp.

Als je wel aan de slag wil maar geen tijd hebt om 40 stellingen door te nemen is er ook de kwaliteitscan. Hiermee kun je als docent op een snelle en efficiënte manier aan de hand van een aantal stellingen reflecteren op je digitale onderwijs. Je beoordeelt deze stellingen om te zien waar aandachtspunten liggen. De stellingen waarbij je hebt aangeklikt dat je er iets mee wilt doen vind je terug onder ‘Jouw aandachtspunten’.

Mocht je nu aan de slag zijn gegaan met de stellingen en ergens bij uit zijn gekomen waarvan je denkt dit lijkt me wel wat maar ik kom er zelf niet helemaal uit, neem dan gerust even contact met me op via een mailtje of door een berichtje te sturen via Teams. Ik kijk graag met je mee!