MEDEDELINGEN

MEDEDELINGEN

MEDEDELINGEN

Poster eenzaamheid onder studenten Tweedejaars studenten Kamilla, Claire en Lamyae hebben voor de Sociale Agenda onderzoek gedaan naar eenzaamheid onder studenten. Als vervolg op hun onderzoek hebben ze als beroepsproduct een (digitale) poster ontwikkeld om te verspreiden onder studenten van de HvA. De poster is ontwikkeld in overleg en afstemming met de Studentdecaan. De digitale poster wordt ook gedeeld in het Social Work Stars Studentmagazine #3 die deze week uitkomt en via de Social Work Instagram account.

Klik hier om de poster te downloaden als je hem wilt delen met jouw studenten!

Hogeschool in 3D Instellingsplan

Bottom-up is de HvA-koers voor de komende vijf jaar bepaald: het Instellingsplan. Wat zijn de focuspunten? Decaan Jean Tillie: ‘2021 is een overgangsjaar waarin blended onderwijs en het welzijn van studenten en medewerkers centraal staan.

Luister naar de Podcast van Jean over het nieuwe instellingsplan.

Petitie fossielvrij pensioen

Dagelijks werken wij aan de toekomst van onze studenten. Tegelijkertijd financieren wij via ons pensioengeld bij ABP de klimaatcrisis die de toekomst op het spel zet, en nu al ingrijpende gevolgen heeft. Op de HVA is er aandacht voor duurzaamheid. Van lokale tot mondiale thema’s. Tegelijkertijd betalen pensioeninvesteringen van HvA-medewerkers bij ABP voor de ontbossing van de Amazone, omdat ze investeren in bedrijven en handelaren waarvan bekend is dat ze ontbossing veroorzaken. ABP investeert ook nog steeds miljarden in kolen, olie- en gasbedrijven, en financiert hiermee de klimaatcrisis waarin we ons bevinden. Ik wil een leefbare wereld en dus een fossielvrij pensioen. Jij ook? Het is belangrijk dat wij met zoveel mogelijk collega's laten horen dat wij een fossielvrij pensioen willen. Als de druk hoog genoeg is, moet ABP wel naar ons luisteren en ons pensioen fossielvrij maken.

Onderteken de petitie! Taskforce Duurzaamheid Deelraad FMR

Maaike Rijken | Annas Hermane | Rick Schellingerhout

Studenten kunnen samen in een hotel studeren De HvA biedt studenten vanaf 26 april coronaproof in het Student Hotel de mogelijkheid een studieruimte te reserveren. Ook ondersteunt de HvA sociale events voor studenten, die zij mogen organiseren. Mag het? Dan kan het!

Klik hier voor alle info!