NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 16, 2020-2021

Lucky number 7

Toen we deze week redactieoverleg hadden voor deze nieuwsbrief zei Heleen ineens iets waar ik mij niet van bewust was: 'Over 7 weken begint voor sommige collega's de zomervakantie al.' Verschillende gevoelens kwamen omhoog. Verbazing, klein beetje stress (want er moet nog zoveel gebeuren), maar ook wel wat enthousiasme moet ik bekennen. Nog maar zeven weken!

Die zeven bleef de rest van de week in mijn hoofd hangen. Zeven is 's werelds meest favoriete nummer. Het is het geluksgetal van velen. Er zitten zeven dagen in de week, zeven kleuren in een regenboog en er zijn zeven zee├źn en zeven continenten. En zo komt nummer zeven nog op veel meer plekken terug.

Zeven staat ook voor: het is klaar, het is voltooid, het is perfectie. Ik ben geen gelovig man, maar even zo bewust met het nummer zeven bezig zijn voelt wel op een bepaalde manier verlichtend. We zijn nog niet klaar dit studiejaar. Dit uitdagende jaar is nog niet voltooid. Perfectie bereiken is in mijn optiek praktisch onmogelijk, maar perfectie nastreven kan mooie resultaten opleveren.

Voor mij voelt zeven weken kort en ik ga proberen om deze laatste periode van dit studiejaar nog even de laatste energie te gebruiken om mijn rol te spelen in onze studenten en onszelf positief de zomervakantie in te loodsen. Dan is het ons ondanks alles toch weer gelukt en gaan we volgend studiejaar gelukkig weer wat meer naar normaal.

In deze nieuwsbrief een leuke Goed Nieuws Flits, zoals altijd enkele mededelingen, een korte corona update, een bericht van teamcoach Jolande, stelt nieuwe collega Madelon zich voor, Lise Licht Uit en nog veel meer!

Veel leesplezier! Namens de redactie, Martijn