Aan het begin van dit studiejaar zijn er weer een aantal nieuwe collega's gestart bij SW. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collega’s? We laten jullie alvast kennismaken met een aantal van hen. In deze NB het 'verhaal' van Roxane Kroon en Lisette Neefjes.

Wij hebben hen gevraagd zich voor te stellen en een aantal vragen voorgelegd die zij vaak verrassend beantwoorden.

Als je deze collega's binnenkort tegenkomt, hebben ze vast genoeg aanleiding gegeven om met hen verder in gesprek te gaan.

Roxane Kroon

Woont in Amsterdam, werkzaam bij SW sinds begin dit studiejr (1 sept. 2021), Vak/programma - Sociale Agenda

Toen ik jong was wilde ik de wereld ontdekken en het liefste ook verbeteren. Ik kon niet tegen onrecht en ongelijkheid en deed alles in mijn macht om dit tegen te gaan. Dit kleine meisje zit eigenlijk nog steeds in mij. Als cultureel antropoloog met een specialisatie in diversiteit en inclusie kan ik niet wachten om Social Work studenten mee te geven om te vechten voor wat ze staan en ze te ondersteunen in het vormgeven van hun ambities. Hiervoor heb ik vooral onderzoek gedaan naar inclusie en uitsluiting op het gebied van gender en etniciteit in Nederland en andere (West)Europese landen. Dit blijf ik parttime doen naast mijn werk bij de HvA.

1. Wat doe je het liefst in het weekend?

Ik houd ontzettend van sporten, specifiek zwemmen. In het weekend zal je me dan ook vaak in het zwembad vinden waarna ik stiekem toegeef aan mijn verslaving aan speltmuffins van bakkerij Hartog op de Wibautstraat. 2.Hou je meer van honden of van katten?

Ik ben absoluut een hondenmens. Helaas heb ik zelf geen hond, maar ik ben de vaste hondenoppas van mijn buren.

3. Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht? Het Dalmatische eiland Vis, Kroatie. Het eiland heeft jaren lang in isolatie gezeten toen het dienst deed als vlootbasis van het Joegoslavische leger. Sinds 30 jaar is het eiland te bezoeken en zie je nog veel authentieke elementen terug. Het eiland is wellicht al bekend bij sommige als de set voor de film Mamma Mia. 4. Wat is het meest afgespeelde nummer in jouw playlist? Three little birds van Bob Marley.

5. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?

Ik ben erg groot fan van cultural theorist Stuart Hall en had hem graag willen ontmoeten. De nadruk die hij in zijn werk legde op hoe (media)beeldvorming stereotypen over ‘de ander’ vormgeven en hoe deze ideeën dan een plek krijgen in politieke ideologieën is voor mij van grote invloed geweest op mijn denken en handelen.

Lisette Neefjes

Woont in Grootebroek, werkzaam bij SW sinds begin dit studiejr (1 september 2021), Vak/programma - profiel Zorg

Ik ben 27 jaar. Vier jaar geleden heb ik de opleiding SPH afgerond en ben ik aan het werk gegaan. Ik ben begonnen op een woon/werk boerderij voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Hier ben ik ook stagebegeleider geworden en had ik meerdere leerlingen onder mijn hoede. Afgelopen jaar heb ik de switch gemaakt en ben ik aan de slag gegaan als ambulant persoonlijke begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben benaderd door een oud-docente en nu maak ik deze onverwachtse stap richting het onderwijs! Ik woon samen met mijn vriend in Grootebroek. Waar ik erg vrolijk van word is een lekker wijntje en gezellige mensen. In mijn vrije tijd is dit dan ook stipt mijn nummer 1 in tijdverdrijf. Erg jammer dat mijn werkdag op maandag is...