De vakantie lijkt alweer een vaag ver verleden en we zijn allemaal druk met het nieuwe jaar. De start is inmiddels geweest en langzamerhand moeten binnenkort de eerste opdrachten worden ingeleverd. Om al deze opdrachten gemakkelijk na te kunnen kijken kun je het beste je rubrics in Brightspace zetten. Op die manier hoef je niet voor iedere individuele student een word document bij te houden. Heb je hier nog niet mee gewerkt of weet je na de vakantie niet meer helemaal hoe het ook alweer zat? Dan zijn er twee video’s waar ik jullie graag naar zou willen verwijzen.

In de eerste video is te zien hoe je een rubric met voorwaardelijke criteria aanmaakt. Het gaat hierbij dus enkel om beoordelingen van voldaan/niet voldaan. In de tweede video is te zien hoe een rubric met cijfers aangemaakt kan worden. Mocht je het invullen van de rubric wel onder de knie hebben maar nog vastlopen op de overall score dan kun je beginnen vanaf 07:27 in de tweede video.

In de video’s is enkel de basis te zien, er zijn scenario’s te verzinnen waarbij deze informatie niet volstaat. Zo komt er bijvoorbeeld meer bij kijken wanneer niet alle criteria even zwaar mee wegen.

Heb je nu zelf een rubric die niet overeenkomt met het voorbeeld of kom je er niet helemaal uit? Schroom dan niet om mij een mailtje of berichtje te sturen via Teams. Ik kijk graag met je mee!