Nieuwe campagne Studiekiezers

Het Kernteam Communicatie SW en Communicatie FMR zijn op dit moment bezig om een nieuwe postercampagne te ontwikkelen voor studiekiezers. Zie een mock-up van de campagne hiernaast.

Vorige week hebben we een oproep op Instagram en Brightspace geplaatst met de vraag of er studenten zijn die de gezichten van de campagne willen worden. Hier zijn enorm veel reacties op binnengekomen (bijna 50!). Deze week maken we een keuze en op 28 september worden de foto's genomen.

De definitieve posters zullen we hier ook weer delen! De posters komen te hangen op middelbare scholen.

Promotieonderzoek over mantelzorg door Yvette Wittenberg

Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het geven van zorg: iemand uit het eigen sociale netwerk van de zorgvrager, of de overheid? Mensen denken daar verschillend over en hoe men erover denkt, hangt onder andere af van diens gender, gezondheid, herkomst en of diegene religieus is of niet. Door als professional in gesprek te gaan over deze zorgnormen van de mensen die je helpt, kun je wensen over de te verlenen zorg en wie wat doet verhelderen, wat de samenwerking met mantelzorgers ten goede komt. Onze collega Yvette werkt aan promotieonderzoek over de verdeling van zorgverantwoordelijkheden tussen mantelzorgers en professionals. Afgelopen zomer publiceerde zij over een van haar deelonderzoeken in Ageing & Society. Lees meer over verschillen in zorgnormen in haar artikel.

Sibel is trots op Maikel

Onze docent Sibel is trots op het verhaal en op Maikel, haar student in de minor, en wilde dit verhaal over kracht en doorzettingsvermogen met jullie delen. Een beperking hoeft geen barriere te zijn om door te gaan met iets wat je echt wilt en waar je in gelooft.

Klik hier voor het artikel over Maikel!

Ps. Sibel heeft toestemming van Maikel.

Boek van Harmen is gedrukt!

Vers van de pers! Zoals eerder aangekondigd in de nieuwsbrief, is het boek waar onze collega Harmen co-auteur van is nu echt beschikbaar! Klik hier voor meer info over het boek en om te bestellen!

Er ligt een inkijk-exemplaar op de keukentafel. Voel je vrij om contact met Harmen op te nemen voor vragen!