FMR-nieuwsberichten over wat is nieuw? Klik hier!

Alles wat je wilt weten over Microsoft 365 vind je op de site van FMR Microsoft 365.

Ms Teams

Wijziging in opnames Stream - OneDrive

In de opnames van de vergaderingen is de locatie waar de opname wordt opgeslagen gewijzigd. Microsoft was er al een tijdje mee bezig, maar vanaf nu komen opnames van vergaderingen niet meer automatisch terecht in MS Stream. Alle opnames die worden gemaakt, komen nu terecht in jouw eigen OneDrive onder het mapje "recordings". De opname komt terecht in de OneDrive van degene die op opnemen klikt en is vanuit daar automatisch gedeeld (dit wordt dan zichtbaar in de “vergaderchat”) met iedereen die in de vergadering aanwezig was. Dit werkt zo voor zowel medewerkers als studenten.

Meer weten of vragen?

FMR-nieuwsberichten over wat is nieuw? Klik hier!

Alles wat je wilt weten over Microsoft 365 vind je op de site van FMR Microsoft 365. Heb je meer vragen? Mail naar de Key-users Masja Veerman en Annelies van Wendel de Joode: msteams-sw@hva.nl MS Teams benader onze studentassistenten: Samira Hoogvliets: Chat direct met mij in MSTeams! (werkdag maandag) Robin de Vries: Chat direct met mij in MSTeams! (werkdag dinsdag

Brightspace

Update Bongo Virtual Classroom

Sinds augustus jl. is Bongo Virtual Classroom uitsluitend beschikbaar voor courses van studiejaar 2019-2020 en 2020-2021. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om VC-recordings in deze courses te benaderen via de navbar. De Quick link in de content is niet meer beschikbaar. Het is niet de bedoeling dat er nieuwe VC-sessies worden aangemaakt, al kan dit technisch gezien wel. Het is helaas niet mogelijk om deze optie uit te schakelen.

Kennisclip Import/Export/Copy Components:

Werken met de tool Wooclap

Wat is Wooclap? Wooclap is een 'Audience Response Tool'. Tijdens het lesgeven/presenteren kan je deze tool inzetten om vragen of stellingen voor te leggen aan je publiek. Aanwezigen kunnen hierop reageren via hun smartphone of laptop. De resultaten kunnen direct worden weergegeven op het scherm van de presentator. Uitgebreide informatie over deze tool vind je in de A-Z medewerkers Centrale Staven en Diensten Ook is er een HvA Wooclap introductietraining/demo. Dit kun je terugkijken via deze link.

Meer weten of vragen? Zie uitgebreide info over BrightSpace op de A-Z medewerkers lemma BrightSpace.

Heb je meer vragen? Mail naar Key-users BrightSpace Masja Veerman en Annelies van Wendel de Joode: brightspace-sw@hva.nl.

Of neem contact op met Lise Prikanowski, online didactiek medewerker BrightSpace: l.prikanowski@hva.nl.