Cultuur en Creativiteit: HU over Kunst Cultuur SW

Beste Collega’s, Op donderdag 25 november (15 tot 17 uur) hebben we een interessante sessie over kunst en cultuuronderwijs binnen Social Work, over creatief agogische vakken en onderwijs dus. Vanuit van de Community of Practice Cultuur en Creativiteit Social Work hebben we Fleur Dronkers van de Hogeschool Utrecht uitgenodigd om met ons de ervaringen te delen over de inbedding van kunst en cultuur in het curriculum van Social Work. Interessant om te vermelden is dat studenten op de HU kunnen afstuderen met een accent Cultuur en Creativiteit. Ik denk dat we daar veel van kunnen leren. Dit studiejaar is het tweede jaar waarin op de HU in jaar 2 SW specifiek aandacht wordt besteed aan onderwijs en toetsing op het gebied van kunst en cultuur. Laten we naar aanleiding van deze sessie inspiratie opdoen om tot duidelijke keuzes te komen wat betreft de plek en de noodzaak van kunst en cultuuronderwijs in ons curriculum. We nodigen docenten uit van de curriculumcommissie SW en docenten die nu al creatief agogische vakken geven. Daarnaast zijn alle docenten uit profielen en SA natuurlijk welkom. Na het verhaal van Fleur onderzoeken we samen wat de volgende stappen zijn op gebied van dit thema. Schrijf je even in voor 25 november via deze link, ook als ik toevallig al weet dat je komt ; - ) . Tot de 25ste en met vriendelijke groeten, Jeannet, Patsy, Marjon en Ramon.

HvA krijgt één all-gender toiletgroep in ieder gebouw

De HvA streeft ernaar om een inclusieve hogeschool te zijn waar iedereen zich welkom, gewaardeerd en veilig voelt. Een groot en belangrijk onderdeel van inclusie is sociale veiligheid. Een toilet dat toegankelijk is voor alle genders hoort daar bij.

Op dit moment moeten studenten en medewerkers die niet binnen de normatieve definities van man en vrouw passen toch de keuze maken voor een mannen- of vrouwentoilet. Zij vermijden vaak gescheiden mannen- en vrouwentoiletten omdat zij zich daar oncomfortabel of onveilig bij voelen.

Om de veiligheid van onze studenten en medewerkers te verhogen heeft de HvA ervoor gekozen om per volgende week één all-gender toiletgroep aan te bieden in ieder HvA-gebouw.

Meer weten

Fairphone nu voor iedereen (HvA/UvA) beschikbaar

Omdat de HvA de ambitie heeft om de duurzaamste hogeschool en het best heel gek is om een telefoon te gebruiken waar kinderarbeid in zit terwijl je les aan het geven bent over sociaal werk waar zorg voor kinderen best belangrijk is. Vanaf vandaag is de Fairphone voor iedereen beschikbaar. Rick heeft de Fairphone van de HvA als onderdeel van de pilot mogen testen. Dus heb je een nieuwe werktelefoon nodig, vraag dan om de Fairphone!

Zin om verder te kletsen over de Fairphone?Je kunt Rick Schellingerhout op 0621158722 bereiken

Verlofregeling FMR 2021-2022

De verlofregeling van FMR is vastgesteld. Heb je hem al gezien? Check verlofregeling FMR 2021-2022