‘We don’t need a reason, we need a road.’

Ik ben een hardloper en deze quote is mij op het lijf geschreven. Sinds 2005 train ik wekelijks bij een Atletiekvereniging en loop dan in een groep een route van ca 7 – 10 km. Eerst inlopen op de baan en dan ‘de weg op’. Na afloop gaan we in de kantine, zoals bij veel sportverenigingen, verder voor de ‘derde helft’. Een sociaal gebeuren, wat voor mij net zo belangrijk is als het sportieve element.

Afgelopen zondag heb ik met vriendinnen van deze atletiekclub de Urbantrail in Haarlem gelopen (en heel leuk, ben ik hier ook een aantal collega’s tegengekomen). De Urbantrail is een 10km run door de stad waar je in gebouwen, parken en andere unieke locaties komt die je anders niet in je running-outfit bezoekt. Ik heb al aan verschillende andere runningevents meegedaan (Dam tot Dam, Zeven heuvelenloop, etc) waarbij er toch altijd een gespannen sfeer hangt. Iedereen gaat hier altijd voor het neerzetten van een ‘goede tijd’. Bij de Urbantrail in Haarlem was dit niet het geval. Ik heb nog nooit zo’n relaxte 10km run gelopen. Bijna niemand was bezig met tijd, er werd gelachen, gestopt voor een fotomoment en vooral genoten van de mooie plekken in de stad. Wij kijken nu al uit naar de volgende Urbantrail in een andere stad. Het sociale aspect van deze run, heeft ook hier voor ons gewonnen.

Voortaan is onze lijfspreuk ‘We don’t need a reason, we need an Urbantrail’.

In deze Nieuwsbrief leiden de ‘trails’ naar onderwerpen als terugblik op de MTR van 4 november jl., de eerste Open dag van dit studiejaar en de bindingsweek in oktober van de 1e jaarsstudenten. Verder de gebruikelijke mededelingen, waaronder het klimaat in de gebouwen, kunnen jullie weer lezen wie de komende weken jarig is en nog veel meer! Namens de redactie, Heleen