UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS

Zoals in eerdere communicatie is aangekondigd gaan de bestanden van de V:schijf gefaseerd over naar MS Teams. Uiterlijk 1 december zijn alle mappen met inhoud gemigreerd. Door wat bugs bij eerdere migraties bij andere opleidingen, en het nog niet verklaard zijn hoe dit kwam, hebben wij onze migraties uitgesteld. We hebben deze week duidelijkheid gekregen en de bugs zijn opgelost.

Wij gaan de migraties nu definitief inplannen. We laten het weten wanneer jouw team overgaat via de e-mail! Als de migratie is afgerond, kun je de mappen in MS Teams synchroniseren op jouw laptop. Als je dit doet, dan verandert er eigenlijk weinig aan jouw werkervaring.

MIGRATIE W:SCHIJF NAAR ONE DRIVE

De maand oktober – de internationale maand van de cyber security - grijpt de HvA aan om met een grootschalige actie alle medewerkers binnen 1 maand te helpen digitaal veiliger te werken. Iedereen heeft een uitnodiging ontvangen (zo niet, laat dit dan weten aan ICTS) om een afspraak te maken. Een medewerker van de Servicedesk ICT Services helpt je op de afgesproken tijd via Microsoft Teams en loodst je door de acties heen. Zo beperken we de impact voor jou en wordt de beveiliging in één keer goed geregeld.

BELANGRIJK: zet samen met de collega van ICTS ook jouw W:schijf over naar One Drive! Geef aan dat je dit wil doen en dan doen ze het meteen met jou.

ZIT JE AL IN ALLE TEAMS WAAR JE IN WERKT?

De afgelopen maanden zijn alle teams die er zijn aangemaakt. Mocht je nog geen toegang hebben tot een Teams omgeving voor een team waar je wel inzit, laat dit weten. Dan voegen we je meteen toe!

WAT KUN JE DOEN OM MS TEAMS (NOG) BETER ONDER DE KNIE TE KRIJGEN?

- Stel jouw vragen via (msteams-sw@hva.nl). - Nodig een key-user uit bij een teamoverleg voor een presentatie en mogelijkheid tot vragen stellen.