UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS GAAT BEGINNEN!

Zoals in eerdere communicatie is aangekondigd gaan de bestanden van de V:schijf gefaseerd over naar MS Teams. Uiterlijk 1 december zijn alle mappen met inhoud gemigreerd.

De tests die we gedraaid hebben gaan goed. Dus we gaan de migraties nu definitief inplannen. We laten het weten wanneer jouw team overgaat via de e-mail! Als de migratie is afgerond, kun je de mappen in MS Teams synchroniseren op jouw laptop. Als je dit doet, dan verandert er eigenlijk weinig aan jouw werkervaring.

V:SCHIJF VERANDERD EN KORTE(RE) BESTANDS- EN MAPNAMEN

Ter voorbereiding van de migratie en zodat de mappen en bestanden goed gemigreerd worden zijn we genoodzaakt om sommige map en bestandsnamen te verkorten en in sommige gevallen ook extra mappen aan te maken op de V:schijf. Excuses voor mogelijk ongemak! Maar zo kunnen we garanderen dat de bestanden op de juiste manier in Teams komen. Als je iets niet kan vinden, laat het vooral weten!

Korte bestandsnamen: het is belangrijk dat iedereen zo kort mogelijke map- en bestandsnamen gaat gebruiken. Anders kunnen bestanden in het uiterste geval niet meer geopend worden in MS Teams. Klik hier voor een overzicht van afkortingen om te helpen hierbij!

ZIT JE AL IN ALLE TEAMS WAAR JE IN WERKT?

De afgelopen maanden zijn alle teams die er zijn aangemaakt. Mocht je nog geen toegang hebben tot een Teams omgeving voor een team waar je wel inzit, laat dit weten. Dan voegen we je meteen toe!

WAT KUN JE DOEN OM MS TEAMS (NOG) BETER ONDER DE KNIE TE KRIJGEN?

- Stel jouw vragen via (msteams-sw@hva.nl). - Nodig een key-user uit bij een teamoverleg voor een presentatie en mogelijkheid tot vragen stellen.