NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK


Nummer 5, 2020-2021

Kleine geluksmomenten met een groot effect

Van het weekend stapte ik na lange tijd weer op mijn fiets. Tijdens het fietsen besefte ik hoe belangrijk uitwaaien op de fiets voor mij is en hoe ik de connectie met ‘mijn Amsterdam’ had gemist. Voordat ik er erg in had stond ik voor de Coffee Company op de Wibautstraat. Toen ik naar buiten liep, wandelde net Marianne (Kok) voorbij. Na de ‘ben jij het wel of niet’ blik met bijpassende ongemakkelijke bewegingen van ons beiden, raakte we aan de praat. En hoe zichtbaar opgetogen zeiden we elkaar gedag na deze fysieke ontmoeting. Het blijft een bizar mooi iets, de dynamiek tussen mensen.

Vorige week was ook de ‘lancering’ van het studentenmagazine Social Work Stars. Het bepalen en ophalen van content, de afstemming hierover was nieuw maar vooral de juiste snaar raken met bijpassende tone of voice stond voor ons centraal. Een zoektocht naar het creëren van 'fysieke' connectie in een digitaal landschap. En hoe krijg je vervolgens een online magazine bij alle SW/MWD/SPH/CMV en AD studenten? Met dank aan de deskundigheid van Sabine (de Lange) en Annelies (Wendel de Joode). Wat een energieboost en wat een mooi resultaat. Dank voor de complimenten maar vooral dank aan de studenten die te kennen hebben gegeven dat ze zich op deze manier gezien en gehoord voelen.

En dat is het. Ontmoeting, verbinding, samenwerking en interactie, dat is wat ik mis en dat is wat mij onbewust naar de HvA trok dit weekend.

In deze editie nodigen we je o.a. uit om je geluksmomenten / goed nieuws met ons te delen, geeft Samme zijn reflectie op de huidige corona situatie, presenteren de collega’s van de kopgroep afstudeerfase het basisdocument afstudeerfase en vertelt de curriculumcommissie waar je bij hen voor terecht kan. Kortom, weer een goed gevulde editie.

Veel leesplezier en lets stay connected! Sabina

Ook namens Martijn en Heleen (redactie)