(E-)nieuw in de bibliotheek… en bij je thuis!

Jolanda (Kleen) en Frans (Westgeest) van de bibliotheek brengen in deze thuiswerktijden de e-materialen onder de aandacht, en dat doen ze met een zogenaamde Libguide. Zij schrijven jullie hierover het volgende:

'Nu zowel jullie als de studenten voornamelijk vanuit huis moeten werken, gaan jullie de papieren boeken waarschijnlijk verschrikkelijk missen. Wij missen het ook om de papieren boeken aan de mens te brengen. Maar gelukkig hebben we ook steeds meer boeken digitaal! En daar komt bijna wekelijks wel wat bij. Vandaar dat we de Social Work nieuwsbrief te baat nemen om jullie hierover met regelmaat te informeren.

We hebben hier een gloednieuw instrument voor. Aan het eind van dit bericht vind je een link naar een zogenaamde Libguide. Hierop staat een overzicht van e-boeken, welke in de afgelopen tijd voor Social Work zijn aangeschaft. Via het tabblad “instructievideo’s” vind je een korte clip over hoe je e-boeken in onze catalogus makkelijk kan opzoeken. Meer leerzame clipjes volgen. Daarnaast hebben we ook een selectie opgenomen van nieuwe TV-programma’s in Beeld en Geluid op School, die interessant zijn voor Social Work. Zoals je weet, kun je die niet alleen online bekijken, maar ook op maat knippen en plakken. En mocht je dat niet (meer) weten, dan vertellen we je er graag meer over.

De Libguides hebben we nu nog op proef tot eind november. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden, dus zetten we er ook een kleine poll in. Veel plezier met deze nieuwe e-boeken en TV-programma’s!'

Hier vind je de Libguide: https://amsterdamuas.libguides.com/sw/nieuw