UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS GAAT BEGINNEN!

Zoals in eerdere communicatie is aangekondigd gaan de bestanden van de V:schijf gefaseerd over naar MS Teams. Uiterlijk 1 december zijn alle mappen met inhoud gemigreerd.

Twee weekenden geleden zijn de eerste teams succesvol overgegaan! De komende weken gaan alle andere bestanden over! Iedereen krijgt een e-mail of heeft deze al gehad wanneer jouw team en bestanden overgaan. Als de migratie is afgerond, kun je de mappen in MS Teams synchroniseren op jouw laptop. Als je dit doet, dan verandert er eigenlijk weinig aan jouw werkervaring.

NIEUWE WEBSITE VAN FMR ONLINE!

Microsoft 365 is de nieuwe online samenwerkingsomgeving van de HvA. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om Microsoft 365 optimaal te gebruiken: praktische kennisclips, handige tips en ervaringen van collega’s en online trainingen die aansluiten op jouw behoeften.

ZIT JE AL IN ALLE TEAMS WAAR JE IN WERKT?

De afgelopen maanden zijn alle teams die er zijn aangemaakt. Mocht je nog geen toegang hebben tot een Teams omgeving voor een team waar je wel inzit, laat dit weten. Dan voegen we je meteen toe!

TIP VAN DE WEEK VAN JOEP!

"Ga uit de Whatsapp groepen met collega's en maak hier chatgroepen in Teams van. Hierdoor krijg je geen notificaties in het weekend en 's avonds of als je niet werkt. Want dit kan een energievreter zijn!'

WAT KUN JE DOEN OM MS TEAMS (NOG) BETER ONDER DE KNIE TE KRIJGEN?

- Stel jouw vragen via (msteams-sw@hva.nl). - Nodig een key-user uit bij een teamoverleg voor een presentatie en mogelijkheid tot vragen stellen.