KEN JIJ ONZE 'BUITENDOCENTEN' AL?

Aan het begin van dit studiejaar zijn er meer studenten gestart dan verwacht. Als gevolg hiervan zijn er een aantal nieuwe (tijdelijke) collega’s aangesteld. Daarnaast zijn er ook (tijdelijk) docenten aangesteld om zieke collega’s te vervangen. Dit zijn de zogenoemde ‘buitendocenten’ die vanaf semester 1, of in de loop van semester 1, zijn gestart bij SW: Jos Buijtendijk, Monique Dames, Rosella Gigliotti, Koosje Janssen, Mohammed Jaouna, Ruth Konings, Martijn de Koning, Gwen Obasuyi, Kim Oomen, Linda Prins, Niek Putman, Kevin Scholten, Frank Selie Samira Shahid, Nynke Siderius, Bette Strik, Marjolein Udo, Carina de Wit. Namens de collega's van SW heten wij jullie van harte welkom! Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collega’s? We laten jullie de komende weken wat nader kennismaken met een aantal van hen. In deze NB wordt ‘de spits afgebeten’ door Koosje Janssen.

Wij hebben haar een aantal vragen voorgelegd. Hieruit heeft zij 5 vragen gekozen en verrassende antwoorden gegeven.

Als je haar binnenkort tegenkomt, heeft ze je vast genoeg aanleiding gegeven om met haar verder in gesprek te gaan.

Koosje Janssen Woont in Amsterdam, werkzaam bij SW sinds begin dit studiejr (14-09-2020), Vak/programma - Profiel onderwijs & studentcoaching jr 1

1. Geloof jij in toeval? Toeval bestaat niet, zegt men. Ondanks dat gebeuren er in het leven toch gekke dingen waardoor ik dit in twijfel zou trekken. Een voorbeeld van dat toeval zou kunnen bestaan was tijdens de reis die ik op mijn zestiende maakte met mijn ouders en zusje door Amerika. We stonden op de camping in Flagstaff (ja ja, van het liedje: Flagstaff Arizona don’t forget Winona). Net toen de camper stond kwamen onze buren uit Nederland de camping oprijden en hadden van de camping de plaats naast ons toegewezen gekregen.

2. Wat is je favoriete vervoersmiddel? Mijn fiets! Vooral op een net wat frisse zonnige dag opkijkend naar de grachtenpanden in Amsterdam.

3. Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen? Toen ik begon met studeren aan de HvA was ik erg onzeker over mijn schoolprestaties en dacht dat ik het nooit zou halen. Nu ik na 6 jaar studeren mijn universitaire masterdiploma in mijn zak heb zou ik tegen mijzelf willen zeggen “je kan het”. Dit had toentertijd een hoop stress gescheeld.

4. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten? Chel, zij was een kennis van mijn ouders en heeft Auschwitz overleefd. Ze was geweldig en kon mooi vertellen. Ze vond de wolken in Nederland het mooiste. In Israël had je niet zulke mooie wolken. Dus keken wij samen naar de wolken en deelde de figuren die wij hierin zagen. Tot op de dag van vandaag ben ik benieuwd hoe de wolken in Israël er uit zullen zien. Ik was jong toen zij overleed. Ik zou het geweldig vinden om nog een keer met haar te kunnen praten en haar te ontmoeten nu ik zelf volwassen ben.

5. Wat brengt een lach op jouw gezicht? Meerstemmig zingen met mijn familie. Mijn vader is componist en van kleins af aan ben ik omringd door muziek. Samen met hen zingen maakt mij blij.