UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

BELANGRIJK! ZET JOUW W:SCHIJF OVER NAAR ONE DRIVE!

Stap voor stap gaat de HvA over op werken in de cloud met Microsoft 365. Een onderdeel Microsoft 365 is OneDrive. OneDrive is de opvolger van de W-schijf maar dan beter: 1.000 GB opslagruimte en vanaf elk apparaat veilig bereikbaar.

Overstappen op OneDrive moet je zelf doen. Dit doe je volgens dit stappenplan en vraagt ongeveer 15 tot 30 minuten van je tijd.

Zorg ervoor dat je uiterlijk 27 november bent overgestapt op OneDrive!

Bekijk de video van het stappenplan of ga voor meer informatie en ondersteuning naar de supportpagina.

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS GAAT BEGINNEN!

Zoals in eerdere communicatie is aangekondigd gaan de bestanden van de V:schijf gefaseerd over naar MS Teams. Uiterlijk 1 december zijn alle mappen met inhoud gemigreerd.

De afgelopen weken zijn de eerste teams succesvol overgegaan! De komende weken gaan alle andere bestanden over! Iedereen krijgt een e-mail of heeft deze al gehad wanneer jouw team en bestanden overgaan. Als de migratie is afgerond, kun je de mappen in MS Teams synchroniseren op jouw laptop. Als je dit doet, dan verandert er eigenlijk weinig aan jouw werkervaring.

KORTE PADNAMEN BLIJFT BELANGRIJK!

Het blijft belangrijk dat iedereen er over nadenkt dat namen van mappen en bestanden niet teveel tekens krijgen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat bestanden niet meer te bewerken zijn of in het meest vervelende geval niet meer geopend kunnen worden!

UPDATE BREAKOUTROOMS

"Timing: begin in early December (previously mid-November) and expect to complete by mid-December (previously end of November)' - Microsoft

WAT KUN JE DOEN OM MS TEAMS (NOG) BETER ONDER DE KNIE TE KRIJGEN?

- Stel jouw vragen via (msteams-sw@hva.nl). - Nodig een key-user uit bij een teamoverleg voor een presentatie en mogelijkheid tot vragen stellen.