UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

BELANGRIJK: NIET KANALEN HERNOEMEN!!! DIt levert problemen op!

Onder elk team zitten kanalen voor subteams of onderwerpen. Het is belangrijk dat je hiervan de naam niet naderhand veranderd. Dit heeft gevolgen tot gevolg dat synchronisatie van mappen naar de verkenner niet meer goed verloopt. Mocht je een kanaal naam echt willen veranderen, overleg even met de Key-Users!

BELANGRIJK! ZET JOUW W:SCHIJF OVER NAAR ONE DRIVE!

Ben je nog niet overgestapt naar OneDrive doe dit meteen, want als jezelf geen actie onderneemt, zal vanaf half december automatisch de software KFM (Known Folder Move) uitgevoerd worden naar OneDrive. Dit betekent dat als je je computer opstart je bureaublad (desktop) ineens leeg is, al zal dat niet als eerste opvallen. Alleen je bureaublad (desktop) en documentenfolder is vanaf dat moment gekoppeld aan OneDrive. Je moet dan nog steeds zelf je documenten van de W:schijf naar de documentenfolder van OneDrive overzetten. Vanaf 1 januari wordt de W:schijf automatisch op alleen lezen gezet.

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS BIJNA AFGEROND!

Behalve enkele teams waar iets verkeerd was gegaan en de archief bestanden, zijn alle bestanden verder over van de V:schijf naar Teams!

VAST SPREEKUUR

Vanaf 14 december is er een vast wekelijks MS Teams spreekuur voor Social Work. Op donderdagen van 15.30-16.30 uur. Klik hier voor de MS Teams link.

WAT KUN JE DOEN OM MS TEAMS (NOG) BETER ONDER DE KNIE TE KRIJGEN?

- Stel jouw vragen via (msteams-sw@hva.nl). - Nodig een key-user uit bij een teamoverleg voor een presentatie en mogelijkheid tot vragen stellen.