NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 8, 2020-2021

Het mooiste uitzicht komt na de zwaarste klim

De aankondiging van de totale lockdown tot 19 januari, kan ik niet anders beschrijven dan met bovenstaande metafoor. Iedereen zag aankomen dat dit de enige manier was om ‘aan de noodrem’ te trekken, maar de realiteit komt toch ook wel weer hard aan. Kerst, feest van het licht, wordt hiermee toch wel een feest van ‘gedimd licht’. Ondanks dat hebben we het ermee te doen en ga ik ervan uit dat ‘het mooiste uitzicht komt na de zwaarste klim’.

Laten we hopen dat we in 2021 afscheid kunnen nemen van het ‘C-woord’ en ons kunnen richten op het ‘V(accin)-woord’. ‘Anderhalvemetersamenleving’ is tot ‘woord van het jaar 2020’ gekozen en zegt hiermee alles over 2020.

Toch wil ik ook terugkijken op een paar positieve ontwikkelingen in 2020 die zonder Corona niet/minder snel van de grond zouden zijn gekomen. Digitaal onderwijs is sneller ontwikkeld dan voorzien en v.w.b. de layout van de Nieuwsbrief, in magazinevorm, is deze eerder doorgevoerd dan gepland.

Ook weet iedereen bij SW inmiddels voor 100% zeker, waarom hij/zij bij de opleiding Social Work werkt. Social distance is niets voor ons, #WEARESOCIALWORK.

We sluiten dit jaar af met de, eerder aangekondigde, Social Work Kerstshow. We kunnen elkaar dus nog één keer (online) ontmoeten. In deze Nieuwsbrief is de uitnodiging hiervoor nogmaals opgenomen. Verder in deze laatste editie de vaste items zoals update MS teams, nieuwe collega’s stellen zich voor, de Goed Nieuws Flits, en ook een nieuw item ‘tips van collega’s’. Voor dit laatste item hopen we dat de kerstvakantie velen van jullie inspiratie biedt om jullie ‘tips’ hiervoor in te sturen.

Voor nu wens ik jullie, namens de gehele redactie, hele mooie feestdagen, een fijne vakantie en een geweldig 2021. We kijken er nu al naar uit om elkaar in het nieuwe jaar weer fysiek te ontmoeten. “We komen hier doorheen. Met elkaar. En voor elkaar”. Namens de redactie, veel leesplezier. Heleen