UPDATE MS TEAMS

door key-users Masja Veerman, Annelies van Wendel de Joode en Martijn Pool

BELANGRIJK: HERNOEM GEEN KANALEN IN MS TEAMS EN IN SHAREPOINT

Als je een heel Team en/of kanalen naar de verkenner hebt gesynchroniseerd hernoem hier ook geen hoofdmappen. Dit levert problemen op. Wil je iets aanpassen neem contact met de Key-users op.

WELKE TEAMS ZIJN ER EIGENLIJK ALLEMAAL AANGEMAAKT NU?

Om iedereen een beeld te geven hoe de MS Teams structuur van cluster Social Work eruit ziet delen we hierbij een overzicht van de aangemaakte teams.

Tabblad 1 staan de vaste Teams. Tabblad 2 staan de tijdelijke Teams.

Aan het einde studiejaar zullen we de Teams op tabblad 2 evalueren. De verwachting is dat een aantal van deze Teams dan kunnen worden opgeheven. Dit mede om te zorgen dat er geen wildgroei aan teams ontstaan.

In januari 2021 volgt een uitgebreider overzicht met de Teams inclusief met de daarbij behorende de kanalen.

MIGRATIE V:SCHIJF NAAR TEAMS BIJNA AFGEROND!

Behalve enkele teams waar iets verkeerd was gegaan en de archief bestanden, zijn alle bestanden verder over van de V:schijf naar Teams!

BREAKOUTROOMS IS ER EINDELIJK!

Klik hier voor meer info en hoe deze functie te gebruiken!

WAT IS ER NOG MEER NIEUW?

- Nieuwe deelname ervaring. Iedereen krijgt een nieuw scherm te zien voordat je deelneemt aan een vergadering. Je moet eerst aangeven welke audio je wilt gebruiken, dan kan je deelnemen. - Er zijn nu nieuwe mooie scenes in de modus samen. Als je vergadert met 4 of meer personen (mét camera aan) kan je nu verschillende scenes instellen. Jullie kenden waarschijnlijk de schoolbank al, maar er zijn nu ook veel meer achtergronden. Bekijk deze kennisclip! - MS Forms polls voorbereiden voor een vergadering. Je kunt van tevoren je poll maken en in de vergadering activeren. Bekijk deze kennisclip!

MARTIJN POOL NA DE KERSTVAKANTIE GEEN KEY-USER MEER

Na de kerstvakantie legt Martijn Pool zijn taak als Key-User MS Teams neer. Dus vanaf dat moment kun je al jouw vragen bij Annelies en Masja kwijt via msteams-sw@hva.nl. En maak gebruik van de studentassistenten!