NIEUWSBRIEF SOCIAL WORK

Nummer 9, 2020-2021

Mentale topprestatie

Toen corona vorig jaar van zich liet horen maakte we allemaal een inschatting van de te lopen meters voor we de ‘corona vrije’ finish zouden bereiken. Want als we ons streng aan de regels zouden houden was die finish makkelijk te halen toch? De eerste paar honderd meters waren nog best te doen, hier en daar wat aanpassingen voor het creëren van je werkplek thuis, genoeg pauzes inlassen tussen de online meetings door en geen gehaast en stress van het op tijd droppen van de kids op school. Ons creatieve brein ging los op online onderwijs ontwerpen en vanuit allerlei hoeken kwamen er initiatieven om digitaal verbinding met elkaar te houden.

Maar wat in ons hoofd begon als de 400 meter sprint, veranderde gaandeweg in een marathon. En hier hadden we niet op gerekend. De spelregels veranderde, de weersomstandigheden sloegen om en de eindstreep leek steeds verder weg. Het besef hoe hard we onze Social Supporters op moeilijke momenten nodig hebben is mooi en confronterend tegelijkertijd. Onze mentale en fysieke veerkracht wordt meer dan ooit op de proef gesteld. We zullen in training moeten blijven, door moeten zetten en zorg voor ons lichaam moeten dragen. Op zoek moeten blijven naar momenten van tevreden zijn, ontspanning en positiviteit. Want de finish halen dat willen we allemaal.

In deze editie o.a. een leuk bericht van Carolien, blikken we terug op onze waanzinnige kerstshow en hebben we nieuws vanuit het team afstuderen Namens de redactie, veel leesplezier. Sabina