NIEUWS VAN DE BIBLIOTHEEK

Jolanda (Kleen) en Frans (Westgeest) praten jullie bij met nieuws uit de bibliotheek.

Allereerst melden zij dat er een nieuw overzicht beschikbaar is van e-boeken en TV-programma’s, die de afgelopen weken aan de digitale bibliotheek zijn toegevoegd. Het overzicht vind je hier: https://hva.libguides.com/sw

Iedere HvA-student en medewerker kan deze boeken en video’s waar dan ook bekijken, mits er internet beschikbaar is natuurlijk. De video’s kun je heel handig op maat editen en monteren voor je online lessen.

Wil je daar meer over weten? Jolanda en Frans geven je graag een lesje “knippen & plakken in Beeld en Geluid op School”, maar je kunt ook de mini-tutorial bekijken op het tabblad “instructievideo’s”.

DATABANK SOCIAAL DIGITAAL

Terug van even weggeweest: de databank Sociaal Digitaal.

Voor het geval je de databank niet kent: hierin vind je honderden artikelen uit de vakbladen Sozio, Pedagogiek in Praktijk (PIP) en diverse e-books die bij Uitgeverij SWP zijn verschenen. Je kunt de artikelen en hoofdstukken vinden via categorieën als Casuïstiek, Methoden en interventies, Werkvelden en Groepsprocessen. Voor een overzicht van bijvoorbeeld alle afleveringen van het vakblad SOZIO uit 2020 zoek je via de zoekbalk op: Sozio 2020.

De link van een artikel of tijdschriftnummer kun je kopiëren en opnemen in Brightspace.

Via https://www.sozio.nl/ kun je je aanmelden voor een gratis e-nieuwsbrief. Je kunt daarmee in de gaten houden waar het nieuwste nummer over gaat en gericht de databank Sociaal Digitaal raadplegen. Je vindt Sociaal Digitaal in onze digitale bibliotheek: www.hva.nl/bibliotheek -> databanken, of via deze directe link: https://databanken.bibliotheek.hva.nl/db/108 Heb je nog vragen? Mail ze naar Jolanda (j.i.kleen@hva.nl) of Frans (f.westgeest@hva.nl)