Nieuwsflits!

Hebben jullie ook zo genoten van de vakantie als wij? Wij hopen van wel! Ook al is het wel weer fijn om terug te zijn op onze vierde verdieping en jullie weer (in het echt!) te zien. We starten het studiejaar met een korte nieuwsflits om informatie die van belang is alvast met jullie te delen. Over twee weken beginnen we weer met de echte Social Work nieuwsbrieven. Dus mocht je content hebben stuur het weer het hele studiejaar naar redactiesw@hva.nl! En om nog een beetje in de stemming te blijven drie vakantiefoto's van de redactie!

Redactionele groet en tot snel! Heleen, Sabina, Martijn

1. Nieuwe leden OC Social Work

De Opleidingscommissie Social Work heeft voor de zomer afscheid genomen van Rhona Meijer, Michiel Lochtenberg en Saskia Maarsen, met dank aan al hun inzet voor de OC. Ben Eggink en Annet Stomph vertrekken ook, maar blijven tot 1 november beschikbaar voor overdracht en continuiteit. Uit de sollicitatieronde vlak voor de zomer zijn vier nieuwe docentleden gekomen (Margaret Bakker, Jeroen van der Kroon, Patsy Hughan, Harmen Kamst, waar we heel blij mee zijn. Vanaf september gaat de OC SW hard aan de slag om nieuwe studenten te werven uit jaar 1 en 2 (tips welkom!). Dat betekent dat de bezetting voorlopig bestaat uit: Studentleden: Sam Doets (jaar 2), Atisha van Steijn (jaar 3), Kelly Konst (jaar 3), Menno Pietersen (jaar 3) Docentleden: Victor Wiss, Ben Eggink, Margaret Bakker, Jeroen van der Kroon, Patsy Hughan, Harmen Kamst en Annet Stomph OBP-lid: Bianca Engberink

2. Fotocollage Jaarafsluiting

Donderdag 8 juli hebben we op het strand het jaar in piratenstijl afgesloten! Zie hier een sfeerimpressie :)

3. Update Corona (CBO/BVO) en communicatie studenten

Naar aanleiding van de laatste corona update vanuit het CBO/BVO over het fysiek starten is er vanuit communicatie FMR een extra mailing hierover naar studenten geweest.

Klik hier voor de extra mailing

4. Sharepoint Site - voor alle onderwijsoverstijgende info

Alles wat met onderwijs te maken heeft voor studenten staat op Brightspace. De SharePoint Site SW, die we eind vorig studiejaar hebben gelanceerd, zien wij als omgeving waar alle belangrijke informatie die niet direct met het onderwijs te maken heeft voor studenten op staat. Zodat BrightSpace het kanaal is voor alles wat met onderwijs te maken heeft en er niet te veel tegels voor jullie zijn om te volgen. Belangrijke pagina voor de start: de start studiejaar pagina's! Sla de URL alvast op, want dit is een goede plek om de dag te starten! En kijk hiernaast de kennisclip om een beeld te krijgen van de informatie die je hier kan vinden.

5. Welkomstmagazine en introductie

Aankomende week is het zover, de start van de introductie eerstejaars!

Ook dit jaar hebben de studenten de welkomskaart en het online studentenmagazine ontvangen. Het magazine geeft een kijkje in de 'social work keuken' en biedt studenten praktische en belangrijke informatie aan.

Ben je studentcoach van de eerstejaars, attendeer studenten dan op het studentenmagazine 2021-2022 . Laten we ze samen op weg helpen!

Wij kunnen niet wachten om ze fysiek te ontmoeten.

Het introductieteam Social Work

Koosje | Sieme|Tommy | Sabina | Gina | Halima | Shelley | Svenja | Douwe | Pien | Nathalie | Geer

6. Cursus Duurzaamheid

Het FaculteitsManagementTeam heeft haar goedkeuring gegeven om een cursus Duurzaamheid voor alle studenten en medewerkers van de faculteit te ontwikkelen. De cursus bestaat uit een algemeen gedeelte en een opleidingsspecifiek gedeelte. Op dit moment worden er per opleiding mensen gezocht die dat laatste gedeelte willen ontwikkelen. Binnenkort zal er, in samenwerking met Re-set/Green Office, een kickoff georganiseerd worden om met deze contactpersonen aan de slag te gaan aan deze vooruitstrevende cursus. De wereld staat in brand en wij kunnen helpen blussen. Voor vragen of ideeƫn ben ik bereikbaar! Rick Schellingerhout (coƶrdinator online omgeving duurzaam onderwijs) r.b.a.schellingerhout@hva.nl 0621158722