10K pre-incubator

10K is het halfjaarlijkse pre-incubatorprogramma van de Hogeschool van Amsterdam en heeft als doel HvA-studenten te helpen om van hun ideeën een start-up te maken. Elk half jaar worden maximaal 12 studententeams geselecteerd met een innovatief idee om een bedrijfsmodel te ontwikkelen waarmee ze hun eigen start-up kunnen starten of het idee in een bestaande omgeving kunnen opschalen.

Gedurende 20 weken draaien ze mee in het programma, worden ze gecoacht, krijgen ze toegang tot een mentorpool en gaan ze naar meer dan 12 masterclasses waar ze aan hun kennis en vaardigheden werken. Alles komt samen in de Dragons’ Den, waar ze aan het eind van de 20 weken hun start-up presenteren aan een team van experts en bewijzen dat ze start-up ready zijn.

Amsterdam Venture Studios

Studenten van de Amsterdamse hogescholen en universiteiten kunnen voor een periode van één jaar, met kans op verlenging, member worden. Op deze manier kunnen ze werken, klanten ontvangen en netwerken vanuit de Amsterdam Venture Studios (AVS).

Studenten van de Amsterdamse hogescholen en universiteiten kunnen voor een periode van één jaar, met kans op verlenging, member worden. Op deze manier kunnen ze werken, klanten ontvangen en netwerken vanuit de Amsterdam Venture Studios (AVS).

Evenementen

Bij het ondersteuningsprogramma zijn in 2019 veel evenementen georganiseerd voor de ondernemende studenten. Het doel van al deze evenementen is om zowel studenten als docenten te betrekken bij het Programma Ondernemerschap en de kennis die wordt opgedaan te delen. Venturing with… Elke derde donderdag van de maand is in 2019 een talkshow gehouden, waarin een innovatieve ondernemer vertelt over zijn of haar start-up journey. Entrepreneurship College – SDG Edition Om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden te inspireren, is het Entrepreneurship College – SDG Edition opgezet. Elk ondernemerschapscollege gaat over een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Voor ieder college wordt een expert en een ondernemer uitgenodigd om over de SDG’s praten en wat voor invloed deze op zijn of haar werk heeft. Hackathons In 2019 is een hackathon georganiseerd waarin door studenten twee dagen lang is gewerkt aan creatieve oplossingen en duurzame innovaties. Centraal tijdens de hackathon staat een thema waar elke student zich makkelijk in kan inleven, zoals op vakantie gaan, daten of festivals, maar tijdens de hackathon wordt al snel de diepte ingedoken om te ontdekken welke kansen er in de toekomst liggen. In 2019 was Black Friday: sustainable shopping het thema.

Pressure cooker Opportunity Knocks Verspreid over 2019 hebben events plaatsgevonden waarin met studenten van verschillende studies samen wordt gewerkt. Het bedenken van creatieve oplossingen en duurzame innovaties voor real-world problems staat hierin centraal. In 2019 vond onder andere de Nursing Pressure Cooker plaats, waaraan 130 studenten mee hebben gedaan. Sustainibility 101 Elf keer per jaar organiseert het Programma Ondernemerschap een open college voor alle studenten van de HvA over de United Nations Sustainable Development Goals. Tijdens het college wordt gekeken naar het ontstaan van de doelen, maar ook hoe ze dagelijks te gebruiken zijn in projecten, stages of in onderzoek en een onderneming. Social Venture Club Amsterdam De Social Venture Club Amsterdam is een studievereniging voor alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam en heeft als doel om de studenten aan de Hogeschool van Amsterdam te inspireren tot het leveren van een bijdrage aan de Sustainable Development Goals door middel van innovatie en ondernemerschap worden de studenten uitgedaagd en excelleren zij in hun ontwikkeling tot professional die de wereld beter achterlaat dan hij of zij haar vond.

hva.nl/ondernemerschap

@HvAEntrepreneur

linkedin.com/showcase/hva-ondernemerschap/

Tekst: Eline van der Steen

Ontwerp infographics: Creja Ontwerpen