2. De toekomst van wonen op de Knowledge Mile


De duurzame stad

Studenten van verschillende opleidingen werken samen met woningcorporatie De Key in een ‘Digital Camp’ over de toekomst van wonen en werken. Onder begeleiding van de Digital Society School (DSS) werken zij in korte sprints samen in een multidisciplinair team om een toekomstvisie op het Amsterdamse gebied van de Knowledge Mile te onderzoeken, ontwerpen en communiceren.

Waarom dit digitale kamp? Binnen de ontwikkeling van de Knowledge Mile is er aandacht voor duurzaamheid, werken, onderwijs, maar niet zozeer voor wonen. De Key zoekt een visie op wonen voor de omgeving, die mede tot stand komt door de verschillende betrokken stakeholders, variërend van de gemeente, ontwerpers, ondernemers en starters op de woningmarkt.

Studenten van Hogeschool van Amsterdam en Academie van Bouwkunst werken samen in een klein team aan deze challenge en worden bijgestaan door een ervaren facilitator van de Digital Society School die hen door alle stappen van het proces begeleidt met behulp van methodes uit de Design Method Toolkit.

Meer weten over dit project? Kijk op https://digitalsocietyschool.org/event/co-create-the-future-of-living/. Wat is de Knowledge Mile? De Knowledge Mile is een internationaal toonaangevende business community en innovatiedistrict in het hart van Amsterdam. Tussen het Amstelplein en het stadhuis werkt een diverse community van bewoners, ondernemers, studenten, organisaties aan oplossingen voor uitdagingen van onze hoofdstad.

Knowledge Mile

Community manager: Loes van der Tuuk

hello@knowledgemile.nl

www.knowledgemile.nl

Homepagina