10. Le Blèd - Marokkaanse olijfolie van eigen grond


De duurzame stad

De duurzame stad

De naam van ons bedrijf is Le Blèd, wat de Marokkaanse benaming voor ‘de grond’ is. De naam van de olijfolie is Mhaya, vernoemd naar het Marokkaanse dorpje waar de olijven vandaan komen. Le Blèd Mhaya; De grond Mhaya. De olijfolie van Le Blèd komt van eigen grond. De olijfgaard is generatie op generatie doorgegeven. Daarnaast is het duurzaam, extra vierge en 100% puur. Le Blèd is de Marokkaanse benaming voor “de grond”. De olijfgaard bevindt zich in het Marokkaanse dorpje Mhaya. De olijfolie is hiernaar vernoemd. Le Blèd Mhaya; De grond Mhaya. Le Blèd wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de authentieke smaak van de Mhaya olijfolie. De werknemers in Marokko zijn zeer belangrijk voor dit bedrijf en Le Blèd waardeert hen enorm. Dit uit zich in de goede zorg naar de werknemers toe en het feit dat Le Blèd werkgelegenheid creëert in een gebied waar veel werkloosheid heerst. De werknemers worden boven het gemiddelde betaald en ze worden begeleid door een vertrouwde connectie. Daarnaast wil Le Blèd eerlijk en transparant zijn naar haar klanten. De olijfolie is 100% puur en er zijn dus geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Op deze manier hoopt Le Blèd de wereld een stukje mooier te maken. Kijk voor meer informatie op www.lebled.nl.

Het team van LeBlèd bestaat uit vier studenten van de opleidingen HBO-Rechten en Bedrijfskunde (HvA) en Commerciële Economie (Hogeschool Leiden). Dit project maakt deel uit van de minor Ondernemerschap en het netwerk HvA re-set, naar door en door duurzaam. Kijk voor meer informatie op www.lebled.nl.

HvA re-set/ Green Office Wij zijn de omdenkers die doen. Samen maken we de fundamentele omslag om álles binnen de HvA duurzaam te maken.

HvA Reset/ Green Office

Community manager: Thijs Haverkamp

t.haverkamp@hva.nl

www.hvaduurzaam.nl

Homepagina