6. Online wijzer met wijzer.amsterdam


De digitale stad

De bibliotheken in Amsterdam hebben niet alleen een boekenuitleenfunctie, maar zijn voor veel Amsterdammers ook een vraagbaak voor allerlei vragen over het dagelijks leven. Van gezondheid tot belasting en van voedsel tot sport. Hoe kunnen bezoekers ook tijdens de coronacrisis antwoord vinden op deze vragen? In het begin van de coronacrisis, toen ook de OBA-vestigingen enkele weken dicht gingen, is samen met o.a. Gemeente Amsterdam, een website gebouwd om digitaal aan deze vraagfunctie te voldoen. En zo ontstond het platform wijzer.amsterdam. Deze website biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen en werkt mee aan digitale vaardigheden voor alle Amsterdammers.

Studenten van het Mediacollege Amsterdam (MA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Vrije Universiteit (VU) werken samen met de OBA om wijzer.amsterdam verder te ontwikkelen. Dat doen zij door onderzoek, vormgeving van de website en invulling aan de diverse onderwerpen te geven en, in de toekomst vragen van Amsterdammers via chat te beantwoorden. Door zich te verdiepen in de doelgroep, met name in stadsdeel Nieuw-West, hebben studenten meer inzicht gekregen in de vragen die bij Amsterdammers leven rond digitale informatievoorziening. In november presenteren de studenten van het Mediacollege Amsterdam hun producten om wijzer.amsterdam verder uit te bouwen en te ontwikkelen. Hun voorstellen en ideeën worden vervolgens verder uitgewerkt door studenten van de Hogeschool van Amsterdam.

Samenwerking HvA - OBA Sinds 1 februari 2021 werken de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) structureel met elkaar samen. Zo organiseren ze samen de Belastingdagen, ontmoeten elkaar in Maakplaats 021 en de Buurtcampussen en werken ze aan slimme digitale producten. Benieuwd welke projecten OBA en HvA samen uitvoeren? Bekijk ze op de website van de OBA, www.oba.nl/hva.

Platform HvA in de Stad

Community manager: Ragini Fit

hvaindestad@hva.nl

www.hva.nl/hvaindestad

Homepagina