Tips van de bibliotheek

| Welmoed, Jolanda en Frans |

Tips van de bibliotheek Is de bibliotheek open, dicht of staat de deur op een kiertje? Op dit moment van schrijven kunnen we er weinig over zeggen. Wel is duidelijk dat we in de tussentijd flink wat e-boeken hebben gekocht, en de databank Beeld en Geluid op School hebben laten volstromen met ook voor Bestuurskunde interessante tv-programma’s. Programma’s die je, zoals je misschien weet, op maat kunt knippen & plakken voor je presentaties of voor inspirerende opdrachten op Brightspace. Een ruime greep uit de nieuwe e-boeken en video’s vind je op deze infopagina: 

Met een paar klikken en zo nodig een inlog kun je ze vanaf maakt-niet-uit welke plek bekijken: een doekje voor het bloeden in deze tijden van thuiswerken.

Maar ja, als alumnus kun je er alleen maar likkebaardend naar kijken… De inhoud blijft meedogenloos afgesloten. Gelukkig is er steeds meer openbaar toegankelijk. In de vorige nieuwsbrief gaven we al een paar tips: hier hebben we er weer een paar. Ook als je student, docent of onderzoeker bent, kun je er natuurlijk je voordeel mee doen!

NARCIS De nationale portal met informatie over alle Nederlandse wetenschappers en hun werk. Voor zover mogelijk staan de wetenschappelijke publicaties online.

Open research Amsterdam Een digitaal platform voor onderzoek, kennis en innovatie over Amsterdam en de metropoolregio. Het doel van het platform is om kennis te delen, relaties zichtbaar te maken en samen te werken aan onderzoek. Al het onderzoek is, zo mogelijk, online toegankelijk.

Data en Informatie Amsterdam De afdeling Onderzoek, Statistiek en Informatie van de gemeente Amsterdam doet onderzoek en verzamelt data over onderwerp als bevolking, woningenvoorraad, werkgelegenheid, onderwijs en nog veel meer. Ook hiervoor geldt: al het onderzoek en alle data zijn waar mogelijk online beschikbaar.

Kennisbank Openbaar bestuur Website van het Ministerie van BZK met een schat aan beleidsdocumenten, rapporten en kamerstukken over veel verschillende bestuurlijke thema’s.

We hopen je snel weer in levenden lijve in onze bibliotheek te ontvangen! Tot die tijd kun je ons natuurlijk altijd te bereiken via mail, telefoon of Teams. Het FMR-Team van de Bibliotheek Welmoed, Jolanda en Frans