Voorwoord

Voorwoord | Tibbe, Bianca, Luuk, Esther, Marco |

Beste lezer, Voor je ligt het eerste echte nummer van het magazine ELF! De reacties op het 0-nummer zijn overweldigend geweest. Mondeling, via mail, app en linkedin. Een selectie uit de reacties is opgenomen in deze editie. In dit eerste echte nummer introduceren wij jullie aan Bianca en Luuk, onze student redactieleden. Bianca en Luuk zullen volledig meedraaien in het redactieteam. Zo leveren zij zelf rubrieken, zetten zij rubrieken uit onder medestudenten en controleren zij de stukken die in de redactie binnenkomen.


Even voorstellen

Bianca Oostenrijk (20 jaar) Ik ben derdejaars student en ben in 2018 begonnen aan de opleiding. Ik ben bestuurskunde gaan studeren omdat ik mij interesseer in maatschappelijke problemen en hoe men samenkomt om deze problemen op te lossen. Ook de verschillende disciplines waar bestuurskundigen zich mee bezig houden interesseren mij. Toen ik de oproep in het 0-nummer las enthousiasmeerde dit mij om zelf ook een bijdrage te leveren, omdat ik het leuk vind om mijn schrijfvaardigheden te ontwikkelen en veel ideeën heb om rubrieken mee te vullen. Daarnaast hoop ik medestudenten en docenten stof tot nadenken te geven met behulp van de rubrieken die ik aanlever. Wat betreft het uitzetten van rubrieken naar medestudenten hoop ik een goede sparringpartner te kunnen zijn en hen zodoende vooruit kan helpen met de stukken die zij schrijven. Ik heb er zin in en ben benieuwd naar jullie reacties op ons eerste nummer!


Luuk Doorgeest (21 jaar) Ik ben tweedejaars student en daarnaast student-assistent voor de projectvakken in jaar 1. Na een traject te hebben doorlopen bij een externe studieadviseur heb ik - zonder een open dag te bezoeken - mij in 2019 ingeschreven voor de studie. Inmiddels, bijna twee jaar verder, kan ik gerust stellen dat de keuze voor bestuurskunde een schot in de roos is geweest. Vooral de veelzijdigheid in de vakken is voor mij de succesfactor geweest. De afwisseling van de stof houdt mij gemotiveerd en de kennis die ons wordt aangeleerd blijft daardoor ook uitdagend. Ook schrijven is iets waar ik mee bezig ben. Vorig jaar heb ik bij CREA een online cursus creatief schrijven gevolgd, waarin ik veel leerde over fictie en non-fictie (van gedichten tot columns). Toen deze cursus ten einde liep en het nieuwe schooljaar weer begon is mijn passie voor schrijven een beetje verwaterd. Om die reden heb ik mij sinds kort aangesloten bij de redactie van dit magazine. Ik hoop mijn schrijfvaardigheden weer bij te schaven door artikelen te schrijven en als creatief redactielid creatieve ideeën te bedenken voor het magazine. Ik wens iedereen veel leesplezier toe!


Dit nummer

In dit eerste nummer tref je bijdragen aan uit alle leerjaren. Jaar 1, 2 , stagiaires en afstudeerders. Daarnaast zijn de inmiddels ‘vertrouwde’ rubrieken, column, tweegesprek, bijzondere studiepaden, alumni en de uitlaatklep ook weer opgenomen. Nieuw zijn het korte essay van Bianca, het drie-gesprek over onderwijs in Coronatijd van Tibbe, Cato (student) en Steven (opleidingsmanager). Ook introduceren we de rubriek Iets moois, waarin Ashraf laat zien dat muziek en zijn instrument de Oed een bijzondere plek in zijn leven innemen. We horen graag weer reacties op dit nummer. Mail ons dan of geef een reactie op LinkedIn. Veel leesplezier! De redactie van ELF, Tibbe, Bianca, Luuk, Esther, Marco.