Naast de studie

In deze rubriek geeft een student inzicht in een relevante bijbaan, bestuursfunctie of vrijwilligerswerk naast de studie. | Inez van Balen |

Inez van Balen is student uit het 4e jaar en naast haar studie actief voor de Rode Kruis Studentendesk Amsterdam; een groep studenten die zich inzetten voor kwetsbaren in de stad. De studentendesk vormt dé link tussen de studentenpopulatie in Amsterdam en het Rode Kruis. Ook in andere studentensteden zijn die ‘desken’ actief en twee keer per jaar komen ze een weekend samen om met allerlei workshops van elkaar én het Rode Kruis te leren.

Dit jaar heeft Inez als projectcoördinator in het bestuur de zelfredzaamheid- en Rode Kruis week-commissie begeleid, een webinar over drugsgebruik onder jongeren tijdens de lockdown en een ‘mindfol-ness’ workshop origami georganiseerd, ze heeft samen met anderen ruim 400 kaartjes geschreven aan ouderen en kwetsbaren tijdens deze kerst en met een krattenactie bijna 500 euro statiegeld opgehaald bij studentenhuizen op Uilenstede. Met de Rode Kruis week-commissie heeft ze in juni tijdens de internationale collecteweek onder andere een symposium, een barbeque in het Westerpark en (samen met het USC) een ochtend vol sportlessen georganiseerd. Al het geld dat daarmee is opgehaald gaat naar de studentendesk van het Rode Kruis. Als schakel tussen de commissie en het regionale district van Amsterdam-Amstelland stond Inez niet alleen in contact met studenten, maar ook met het ‘echte’ werkveld van het Rode Kruis. Leuk en goed voor je netwerk! Als bestuurslid nam ze daarnaast deel aan verschillende vergaderingen, brainstormsessies en workshops. Zo nam ze deel aan een workshop HOR: Humanitair Oorlogs-Recht, waardoor ze nu zelf voorlichtingen en workshops kan geven over dat onderwerp. Het is mogelijk om je in te zetten bij de studentendesk als bestuurslid of als vrijwilliger bij een van de commissies en je kunt nu solliciteren voor het bestuur om te starten in september! Neem contact op met Inez of kijk op Zie Instagram of LinkedIn.

Wil jij ook laten zien wat voor nevenwerzaamheden jij vervult? Laat het dan weten aan Tibbe Bakker.