Tips van de bibliotheek

| Frans Westgeest |

Het ene boek is al een tijdje uit, het andere behoorlijk vers. Beide zijn van de hand van Wim Voermans en sinds kort in de bibliotheek te leen; Het verhaal van de grondwet en Het land moet bestuurd worden.

Voor wie het niet weet: Wim Voermans is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Hij is een graag geziene gast bij de media zodra bestuurlijk Nederland nadere duiding behoeft, zoals bij de recente vertrouwenscrisis rond premier Rutte. In Het verhaal van de grondwet - een flinke maar heel leesbare pil – ontleedt Voermans het betrekkelijk recente fenomeen “grondwet” vanuit verschillende perspectieven. In Het land moet bestuurd worden verklaart Voermans hoe het versplinterd polderlandschap van ons openbaar bestuur functioneert.

Voermans was bij het verschijnen van Het verhaal van de grondwet te gast in het radioprogramma Spraakmakers. Dit programma kun je terugluisteren.

Natuurlijk hebben we sinds de vorige ELF ook weer het een en ander aan digitaal lees- en kijkmateriaal binnengekregen. Benieuwd? Kijk dan gauw op https://hva.libguides.com/bsk

Je vindt daar trouwens ook een link naar de papieren aanwinsten die je kunt lenen, want ja: de bibliotheek is weer “gewoon” open! We wensen je veel lees- en kijkplezier, en natuurlijk een heel mooie zomer. Het FMR-team van de bibliotheek, Welmoed, Jolanda en Frans