Voorwoord

Een waarachtig dubbeldik zomernummer, zoals de traditie van beroemde tijdschriften betaamt. | Redactie 11 |

Beste lezers, De nieuwe ELF is uit! En wat een editie is het geworden. Een waarachtig dubbeldik zomernummer, zoals de traditie van beroemde tijdschriften betaamt. We hadden geen specifiek thema voor ogen, toch blijken twee thema’s door de bijdragen heen aan de oppervlakte te zijn gekomen. Het thema (tijdelijk) afscheid: van onze afstudeerders, onze gewaardeerde collega Guido van Os, de studenten die andere keuzes gaan maken na dit studiejaar en de zomervakantie die ons, studenten en docenten, tijdelijk van elkaar scheidt. Een zomerse luwte, met daarin tijd voor andere zaken dan toetsen maken en nakijken, colleges volgen en geven, inleverboxen maken en vullen en ga zo maar door. Tijd voor vakantie, rust, ontspanning, reflectie en voor sommigen: werken aan een laatste versie van de afstudeeropdracht. Wij als redactie vinden het ook heerlijk om straks even uit te tunen en vinden tegelijkertijd dat we ook een beetje (bestuurskundig) wakker moeten blijven. Zie daar het tweede thema van dit magazine, tot uiting komend in onder meer de bijdragen over wokeness, de bestuurskundige zomerpuzzel en de bestuurskundige zonnebril die je – af en toe - kan opzetten als je deze ELF leest. En nog veel meer…. Een tijdelijk afscheid van elkaar verbinden wij als redactie aan een persoonlijke (warme) zomergroet, een wens of een zonnige tip.

Bianca: Na een jaar uitvliegen kom ik met mijn medestudenten uit het huidige jaar 3 weer terug op de Elfde. Ik heb veel kunnen leren dit schooljaar en ben benieuwd naar de ervaringen van mijn medestudenten dit schooljaar. Deze zomer blijf ik in Nederland en hoop ik enkele hobby's zoals lezen en sporten wat meer op te kunnen pakken. Iedereen een fijne zomer gewenst en veel leesplezier dit nummer!

Luuk: Het schooljaar komt tot een einde en daarmee worden we allemaal even uit onze digitale setting gezogen. Persoonlijk voelt het een beetje onwennig om na al die honderden gespendeerde uren, mijn bureau te verlaten. Hoe vaak ik wel niet links van me door het raam keek wanneer ik mij niet kon concentreren, naar rechts als ik bewust afleiding zocht bij een foto in de boekenkast. En voor me de laptop die staat te loeien, omdat je scherm delen en browsen blijkbaar te veel gevraagd is. Maar goed, voor nu is het tijd om de schermen weg te leggen en van de nodige rust te genieten!

Marco: Iedereen een mooie zomer, geniet van je welverdiende rust. Zelf ga ik een week met mijn gezin naar Valencia en probeer daarnaast in 7 dagen met de trein een rondje Balkan, Griekenland en Italië te doen. Volledig gevaccineerd dat wel. En mijn boek uitlezen over de Civil Right Revolution in de VS en al treinend de prachtige verhalen van Isaac Babel tot mij nemen. Met een flinke dosis Mad Professor uiteraard. Tot augustus/ september!

Esther: Wat een jaar was het! Ondanks alles heb ik ervan genoten, van nieuwe ervaringen, waardevolle ontmoetingen, de veerkracht en creativiteit die we aan elkaar hebben getoond. Ik wens je – waar je deze zomer ook vertoeft – een moment van erkenning en voldoening, voor hoe je het hebt gedaan en wat je hebt bereikt. Geniet! “Wie iets doet vanuit de ziel, kan de rivier in zich voelen stromen”.

Tibbe: Was het niet de tijd van grote veranderingen? Inmiddels zijn vliegtickets weer geboekt, na massavaccinatie terug naar massaconsumptie en massatoerisme, tot het ecosysteem ons opnieuw een halt toeroept. Het geluk van in Amsterdam te leven, één van de boeken van schrijver Nescio, stimuleert mij dichtbij huis te blijven. Met zijn biografie erbij overdenk ik de bizarre periode die achter ons ligt en geniet ik van de Hollandse zomer!