Wist u dat?

In de rubriek ‘Wist u dat…?’ worden publieke en private nieuwtjes gedeeld. Nieuws van en over studenten, docenten, medewerkers of management. Van buiten en van binnen de opleiding. Soms serieus, soms speels.

Fatima helpt grote spelers in Nieuw-West

Fatima Madmar, 3de jaars en stagiare democratisering bij stadsdeel Nieuw-West, als afronding van haar stage een netwerkevenement heeft georganiseerd, waarin ze een platform voor young professionals in Nieuw-West heeft helpen ontwikkelen, genaamd “Grote Spelers”. Op 8 juni is het platform via een online netwerkevent gelanceerd, samen met wethouder Groot-Wassink en stadsdeelvoorzitter Emre Ünver.

Philly’s komen naar Amsterdam

In project jaar 4 is een internationale online samenwerking gestart met studenten van de Drexel university in Philadelphia (VS). Er wordt een onderzoek gedaan naar het fenomeen ‘just cities’. Van 10 tot 17 december zal een echte uitwisseling plaatsvinden en komt een groep Philly’s naar Amsterdam, om het project met elkaar af te sluiten. We zoeken nog 4 student-assistenten die willen helpen met de organisatie van deze exchange week.

Klaterend applaus bij FEST

Op vrijdag 12 juni was er meerdere keren spontaan een klaterend applaus te horen op het terras van Fest. Niemand wist wie begon, niemand wist waarom. Maar we mochten weer: met z’n allen het terras op, de zon scheen, hier en daar was al iemand geslaagd en de blije energie zocht blijkbaar een uitweg. Wat een FEST 😉

Studenten laten hun stem horen

Freya Huijsen en Bobbi Bosman zich kandidaat hebben gesteld voor de deelraad, het medezeggenschapsorgaan van onze faculteit Maatschappij & Recht. Bobbi staat ook op de lijst van de VVD in gemeente Beemster/Purmerend (op nummer 8). Kim Burger heeft zich kandidaat gesteld voor de centrale medezeggenschapsraad (CMR). Roel de Jong en Giulia Padovani zijn toegelaten tot het landelijk trainingstraject van VOLT ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

4de jaars helpen elkaar in eindsprint

Vrijdag 12 juni was de deadline voor het inleveren van de scripties. Op de 11de werd razend hard gewerkt aan de laatste adviezen, portfolio’s en infographics. Ondanks de stralende zon, ondanks het lonkende terras, deze 4de jaars buffelden door (en niemand weet tot hoe laat). Teun, Barend, Matthijs, Kim en Casper; mooi voorbeeld van elkaar er doorheen slepen!

Liefde in tijden van Corona

Er gaan geruchten dat er afgelopen jaar ondanks (of dankzij?) alle lockdowns en isolementen allerlei nieuwe liefdesrelaties zijn ontstaan in onze studentenpopulatie. De gesignaleerde coronakoppels zijn onder andere Jonah Haringa en Bobbie Bosman, en Kim Burger en Casper Boks. Het is onbekend hoe eerdere BSK liefdesrelaties door de coronacrisis heen zijn gekomen…

11 meer dan 3000 unieke views

Het 1ste nummer van magazine 11 door minstens 300 unieke bezoekers is bekeken, waarbij een kwart later nog weer terugkeerde om verder te lezen. Verreweg de meeste lezers lezen het magazine op hun telefoon. Gemiddeld lezen ze zo’n tien pagina’s per bezoek, en daar doen ze in totaal gemiddeld vijf minuten over. Favoriete rubrieken zijn de column van Arjan, het twistgesprek en de nieuwe rubriek ‘Iets moois…’.

Heb jij nieuws om te delen? Stuur dan een bericht aan Esther Koster.